Kopya soruşturmasında gözaltına alınan AKP’li Çelik’in akrabaları ‘şüpheli’ bir şekilde serbest bırakıldı

AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in kuzeni Ömer Öztopal ve eşi, komiserlik sınavı soruşturmasında gözaltına alındı... Ancak araya ‘yukarıdan’ bir elin devreye girmesi üzerine önce serbest bırakılan çift, diğer şüpheliler gibi açığa alınmayarak Adana’dan Ankara’ya tayin edildi.

Yayınlanma: 14.03.2019 - 23:09
Abone Ol google-news

 

 

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik’in dayısının oğlu komiser Ömer Öztopal ve aynı meslekten eşi Gülden Öztopal’ın 2010’da yapılan komiserliğe geçiş sınavında kopya çekildiği iddialarına ilişkin soruşturmada gözaltına alınmasına karşın ‘şüpheli’ bir şekilde serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Serbest bırakma olayının arkasında savcılığa Ankara’dan gelen baskıların etkili olduğu öğrenilirken, diğer şüphelilerin açığa alındığı operasyonda Öztopal çiftinin görevine devam etmesi soru işaretlerine neden oldu. AKP Sözcüsü’nün kuzeni ve eşi, daha sonra Adana’dan Ankara’ya tayinleri çıkarılarak ‘korumaya’ alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2010’da yapılan polislikten komiserliğe geçiş sınavında, FETÖ üyelerinin soruları sınav öncesinde alarak, kopya çektiklerine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 12 Şubat 2019 tarihinde, Türkiye genelinde operasyon düzenlenmişti. 130’u aktif görevde olmak üzere 1112 komisere düzenlenen operasyonda 806 kişi gözaltına alınmış, bunlardan yaklaşık 200’ü ‘itirafçı’ olmuştu. Operasyon sonucunda 257 şüpheli tutuklanmıştı.

Operasyonun Adana ayağında iki isimle ilgili dikkat çeken bir adli süreç yaşandı. AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik’in dayısının oğlu olan komiser Ömer Öztopal ve eşi komiser Gülden Öztopal da 12 Şubat’daki operasyonda gözaltına alındı. Güvenilir kaynaklardan alınan bilgiye göre, olay Ankara’dan duyulunca Adana Savcılığı’na baskı yapıldı. Bunun üzerine gözaltı süresi kısa tutulan Öztopal çifti, ifadeleri alınarak, serbest bırakıldı. Haklarında adli kontrol kararı dahi alınmadı.

Bilirkişi: Yüksek şüphe

Soruşturma kapsamında aktif görevde alan 130 kişiden 128’i İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alınırken, Öztopal çifti hakkında herhangi bir açığa alınma kararı uygulanmadı. Ömer Öztopal’ın soruşturma kapsamında hazırlanan bilirkişi raporunda, soruları önceden aldığına ilişkin “yüksek şüphe” oluştuğu ifade edildi.

Ankara’ya jet tayin

Adana Emniyet Müdürlüğü’nde görevlerine devam eden Öztopal çifti, bizzat İçişleri Bakanlığı tarafından Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne tayin edildi. Böylece Ömer Çelik’in kuzeni ve onun eşi, özel korumaya alındı. Öztopal’ın önce serbest bırakılması, ardından Ankara’ya tayinin çıkarılması soru işaretlerine neden oldu. Söz konusu durum, savcılık ve operasyonu yürüten eminyet birimleri içerisinde geniş rahatsızlık yarattı.

FETÖ kuşkusu

Ömer Öztopal, daha önce de Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Nisan 2017’de FETÖ bağlantısı nedeniyle açığa alınmış, bir süre sonra görevine iade edilmişti. Bu göreve iade edilmenin arkasında yine siyasi bağlantının olup olmadığı bilinmiyor.

Emniyet haberimizi doğruladı: Eş durumu kılıfı

Emniyet Genel Müdürlüğü, 2010 komiser yardımcılığı sınavı soruşturmasında gözaltına alınarak serbest bırakılan AKP sözcüsü Ömer Çelik'in kuzeni Ömer Öztopal'ın açığa alınmadığı ve Ankara'ya tayininin çıkarıldığını doğruladı. Emniyet tayinin gerekçesini “eş durumu" olarak açıkladı.

Haberin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen 2015/80550 sayılı soruşturma kapsamında; 2010 yılında yapılan Polis Memurluğundan Komiser Yardımcılığına geçiş sınavında, “sınavda usulsüzlük yapılması ve sınav sorularının önceden FETÖ/PDY mensuplarına sızdırılması” ile ilgili olarak 1.132 emniyet personeli hakkında 12 Şubat 2019 günü operasyon yapıldığı anımsatıldı. Operasyon sonucunda; 806 şüphelinin göz altına alındığı, 257'sinin tutuklandığı belirtilen açıklamada 549 kişinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı ifade edildi.

Habere konu edilen iki personelin görev yaptığı Adana ilinde işlem gören toplam 6 personelden sadece bir kişinin tutuklanarak görevden uzaklaştırıldığı aktarılan açıklamada, iddia edildiği gibi sadece 2 personelsin değil, aktif 130 personelden 38'i hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanmadığı öne sürüldü.

Açıklamada, “Ayrıca bahse konu karı koca personelden birisi Haziran 2017 yılında Ankara’ya atanmış, eşinin de “eş mazereti” kapsamında rutin olarak aynı ile ataması yapılmış ve henüz yeni illerinde göreve başlamamışlardır” denildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler