Mahkeme eski vali Güler’in tanık olarak dinlenmesine karar verdi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı dava dün görüldü.

Yayınlanma: 14.03.2019 - 23:24
Abone Ol google-news

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti tutuklu sanıklar Ercan Gün ve dönemin jandarma istihbarat görevlisi Muharrem Demirkale’nin tahliyesine karar verildi. Ancak iki ismin başka suçtan tutuklu oldukları için tahliye edilemeyecekleri öğrenildi. Mahkeme, dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler’in de tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar sanıklardan Ramazan Akyürek, Ercan Gün, Muharrem Demirkale ve Yavuz Karakaya bulundukları cezaevlerinden SEGBİS aracılığıyla duruşmaya bağlanırken, ev hapsinde bulunan Ali Öz ve tutuksuz sanıklardan Murat Bayrak, Adem Sarıgöl ve Reşat Altay duruşmada hazır bulundu. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Muharrem Demirkale ve Ercan Gün’ün tahliye edilmesine karar verildi. Mahkeme sanıkların diğer dosyalarından tahliye edilmeleri halinde yurtdışına çıkış yasağı konulmasına karar verdi. Heyet başka suçtan tutuklu bulunan eski Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ve Yavuz Karakaya hakkında, yargılandıkları diğer dosyalardan tahliye kararı çıkması halinde yurtdışına çıkış yasağı konulmasına karar verdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise tahliye kararına itiraz etti.
Güler tanık

Heyet, diğer tutuklu sanıklar Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek’in tahliye taleplerini, Ali Öz’ün de ev hapsinin kaldırılması talebini reddederken, Dink ailesi avukatlarının talebi üzerine eski İstanbul Valisi Muammer Güler’in tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Bir sonraki duruşma haziran ayında görülecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler