Dershaneciler salonu terk etti

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershanelerin yüzde 20'sinin özel okula dönüşme kabiliyeti olduğunu belirterek diğer dershanelerin açık liseye dönüşebileceğini söyledi. Dershaneciler salonu terk etti.

Yayınlanma: 25.11.2013 - 14:26
Abone Ol google-news

Hükümet, dershane sahipleri ile çalıştaylarda biraraya geliyor. Toplantılar bu hafta boyunca sürecek ve özel okula dönüşmek istemeyen dershanelerin önüne hükümet bazı seçenekler sunacak.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırma Vakfı'nın (SETA) düzenlediği "Milli Eğitimde Neler oluyor " konulu panelde soruları yanıtladı.

Dershanelerin yüzde 20'sinin özel okula dönüşme kabiliyeti olduğunu belirten Avcı, "Geri kalanı için bir dönüşüm programı hazılıyoruz" ifadesini kullandı.

Bu dönüşüm programına ilişkin çalışmanın iki yıldır sürdüğünü vurgulayan Milli Eğitim Bakanı, bu dershanelerin açık liseye dönüşebileceğini bildirdi.

Dershane sahipleri toplantıyı terk etti

Milli Eğitim Bakanlığı üst düzey görevlilerinin 7 ildeki dershane sahipleri ve yöneticileriyle Antalya'da biraraya geldiği toplantıda, dershaneciler dayatma yapıldığı gerekçesiyle alkışlarla protesto ederek salonu terk etti.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk, müşavirler Ercan Demirci ve Malik Türedi, 3 uzman yardımcısı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın konferans salonunda bölgedeki özel dershaneler ve özel etüt eğitim merkezlerinin sahibi ve yöneticileriyle istişare ve bilgilendirme toplantısında biraraya geldi.

'AMACIMIZ KİMSEYİ İKNA ETMEK DEĞİL'

Antalya, Adana, Karaman, Mersin, Osmaniye, Burdur ve Isparta'dan 300'e yakın dershanecinin katıldığı toplantının açılışında Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, dershanelerin dönüşmesiyle ilgili bakanlık temsilcilileri olarak paydaşların öneri, tavsiye ve yapılması gerekenleri dinlemek için geldiklerini söyledi. Toplantıdan elde edilen sonuçların bakanlık merkez teşkilatına ulaştıracaklarını belirten Büyük, “Burada amacımız kimseyi ikna etmek değil" dedi.

'GERİYE DÖNMENİN BİR ANLAMI YOK'

Bu dönüşümün Bakan Nabi Avcı ve Müsteşar Yusuf Tekin'in göreve başlamasıyla başlatılan bir çalışma olmadığına dikkat çeken Büyük, “Hepiniz biliyorsunuz, uzun zamandır dershanelerin dönüşümüyle ilgili çeşitli toplantılar yapılmıştır. Biz de bugün bu çalışmalara kaynak teşkil etmek üzere sizin katkınızı almak için geldik. Toplantının tek maksadı budur. Bunun dışında 'böyle- şöyle olmasaydı', geriye dönmenin bir anlamı olmadığını da ifade ediyorum" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler