15 Temmuz şehidinin eşinden sert açıklama: Kaça sattınız 250 şehidi

Cumhuriyet gazetesi dün manşetten yayınlanan haberinde yargıdaki FETÖ borsası iddialarını dile getirmiş, iki savcının konuyla ilgili soruşturma kapsamında açığa alındığını duyurmuştu. Haberimizin ardından 15 Temmuz’da darbeciler tarafından Boğaz Köprüsü’nde vurularak şehit olan Erol Olçok'un eşi Nihal Olçok, açığa alınan Cumhuriyet Savcısı İsmet Bozkurt için çok sert sözler sarf etti. Olçok, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kaça sattınız 250 şehidi" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 18.03.2019 - 10:42
Abone Ol google-news

Cumhuriyet, dün Seyhan Avşar imzasıyla manşetten yayınladığı haberde yargıdaki FETÖ Borsası iddialarını gözler önüne serilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nda görevli Cumhuriyet Savcısı Lütfi Karabacak’ın ve yaklaşık bir ay önce Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’ndan, Faili Meçhul Suçlar Bürosu’na gönderilen Cumhuriyet Savcısı İsmet Bozkurt’un açığa alındığı ortaya çıkmıştı.

<haber-yatay:1298472>

Açığa alınan savcıların tahkikak aşamasını yürüttükleri FETÖ dosyalarında para karşılığında şüpheliler hakkında takipsizlik kararı verdikleri iddia edildi. Savcılar hakkındaki soruşturmayı Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz’ın yürüttüğü öğrenildi. 

Açığa alınan Cumhuriyet Savcısı İsmet Bozkurt, Rixos otellerinin sahibi olan ve bir dönem Fethullahçılar içerisinde yer aldığını itiraf eden işadamı Fettah Tamince hakkında “kovuşturmaya yer yoktur” kararı vermişti.

ŞEHİT EŞİNDEN SERT MESAJ

15 Temmuz’da darbeciler tarafından Boğaz Köprüsü’nde vurularak şehit olan AKP’nin reklamcısı Erol Olçok'un eşi Nihal Olçok, sosyal medya hesabından konuyla ilgili olarak çok sert bir mesaj paylaştı.

Nihal Olçok, kişisel Instagram hesabından, "Adaleti kaça sattınız" diye sorarak, şu şiiri paylaştı:

"Aşkın pazarında canlar satılır

Satarım canımı alan bulunmaz

Yunus öldü deyu selam verirler

Ölen beden imiş, aşıklar ölmez…"

Nihal Olçok, kişisel Twitter hesabından ise, "Kaça sattınız 250 şehidi? Değdi mi, aldığınız verdiklerinize" diye belirtti.

Öte yandan, Nihal Olçok'un oğlu Abdullah Tayyip Olçok da 15 Temmuz darbe gecesi hayatını kaybetmişti.

Nihal Olçok'un paylaşımı şu şekilde:


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler