PKK hükümlüsü cezaevinde intihar etti, gece yarısı toprağa verildi

Tekirdağ 2 No'lu F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan PKK hükümlüsü Zülküf Gezen önceki gün cezaevinin banyosunda intihar etti. Gezen'in cenazesi, dün gece Diyarbakır'a getirilerek toprağa verildi. Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Yayınlanma: 18.03.2019 - 11:30
Abone Ol google-news

Tekirdağ 2 No'lu F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda PKK silahlı terör örgütü hükümlüsü olarak bulunan Zülküf Gezen, önceki gün cezaevinin banyosunda çamaşır ipi ile kendisini asarak canına kıydı. Gezen'in cenazesi, dün gece Diyarbakır'a getirilerek toprağa verildi. BBC Türkçe'nin edindiği bilgilere göre, Zülküf Gezen'in defninde yaklaşık 10 aile üyesinin katılmasına emniyet birimleri tarafından izin verildi.

HDP'DEN AÇIKLAMA

HDP'den yapılan açıklamada, Gezen'in terör örgütü PKK Lideri Abdullah Öcalan'a tecrit uygulandığı iddiasıyla başlattığı protesto nedeniyle canına kıydığı belirtilerek, "Dün gece Zülküf Gezen'in cenazesi hiçbir tören ve dini vecibeleri yerine getirilmeden zorla defnedildi" ifadelerine yer verildi.

SAVCILIK: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili yaptığı açıklamada "Bir kısım internet sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında ifade edildiği gibi sözde 'tecride karşı fedai eylemi' söz konusu olmayıp, ilk bulgulara göre bahsi geçen hükümlünün ölümü kendisini asarak intihar etmek suretiyle meydana gelmiştir." ifadelerini kullandı.

Gezen'in intiharı sonrası soruşturma başlatıldığının altı çizilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"16 Mart 2019 günü saat 23.57 sıralarında Tekirdağ 2 No'lu F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda PKK silahlı terör örgütü hükümlüsü olarak barındırılan Zülküf Gezen'in kendisini koğuş banyosunda çamaşır ipi ile asmak suretiyle intihar ettiğinin tespit edilerek, bilgi verilmesi üzerine derhal soruşturma işlemlerine başlanılmıştır.

İcra edilen soruşturma kapsamında, banyodan gelen sesler üzerine müteveffa ile aynı koğuşta bulunan diğer iki hükümlünün, şahsı ipten aldıktan sonra kurum idaresini haberdar ettiği, kurumda hazır bulunan 112 Acil ekibinin şahsa derhal müdahale ettiği ancak şahsın tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği tespit edilmiştir. Müteakiben adı geçenin cenazesi hastaneye kaldırılmış ve cumhuriyet savcısı nezaretinde otopsi işlemi icra edilmiş, olaya tanık olan iki hükümlünün de ifadeleri alınmıştır. Olayla ilgili olarak soruşturma titizlikle yürütülmektedir."

Polis, mezarlığa izin vermedi 

HDP, bugün cenaze namazı ve tören için saat 12.00'da Yeniköy Mezarlığı'nda toplanma çağrısı yaptı. Ancak polis mezarlıkta toplanmaya izin vermedi. Mezarlığın çevresi polis bariyerleriyle kapatıldı. Sadece Sezai Temelli ve bazı vekillerin geçişine izin verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler