ABD'den İsrail'e İran güvencesi

Obama: “ABD, İsrail’e verilen taahhütlere sadık kalacak.”

Yayınlanma: 25.11.2013 - 16:01
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Barack Obama, İran ile nükleer müzakerelerde anlaşmaya varılmasına büyük tepki gösteren ve 'tarihi bir hata' olarak değerlendiren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüştü. Obama, Netanyahu'ya ABD’nin İsrail’e verdiği taahhütlere sadık kalacağını söyledi.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açılamaya göre görüşmede, Başkan Obama ve Netanyahu İran’ın nükleer silah edinmesini engellemeye yönelik ortak amaçlarını bir kez daha paylaştı. Obama, önümüzdeki dönemde İran’ın nükleer programına ilişkin uluslararası toplumun kaygılarını çözüme kavuşturacak kalıcı, barışçıl ve kapsamlı çözümü takip edeceğini ifade etti.

İsrailli tarafı ile yakın fikir alışverişini sürdürüceklerini vurgulayan Obama, Netanyahu'dan kapsamlı bir çözüm adına ABD ve İsrail’in istişarelere bir an önce başlamasını talep etti. Açıklamada, ABD’nin İran’ın niyetine kuşkucu bakmak noktasında makul sebepleri olduğuna dikkat çekildi. İki lider P5+1 ile İran arasındaki müzakerelerin uzun vadede çözüme ulaşması adına yakın temas halinde kalmayı kararlaştırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler