Hollanda'da silahlı saldırı: 3 ölü, 9 yaralı

Hollanda'nın Utrecht kentinde, bir kişinin tramvay durağı çevresinde ateş açtı. Saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 3’e çıktığı; yaralı sayısının da 9 olduğu açıklandı. Yaralılardan 3’ünün durumu ağır. Kentte terör alarmı en yüksek seviyeye çıkarıldı. Saldırının şüphelisi olduğu açıklanan 37 yaşındaki Türk kökenli Gökmen Tanış yakalandı.

Yayınlanma: 18.03.2019 - 13:28
Abone Ol google-news

<video:1300810>

Hollanda'nın Utrecht kentinde, bir kişinin tramvay durağı çevresinde açtığı ateşte, hayatını kaybedenlerin sayısının 3’e çıktığı; saldırıda yaralı sayısının da 9 olduğu açıklandı. Yaralılardan 3’ünün durumu ağır.

Saldırı yerel saatle 10:45 civarı 24 Ekim Meydanı yakınlarında bulunan Oudenrijn Hastanesi civarında meydana geldi.

Hollanda polisi, 'terör' saldırısı olmasından şüpheleniyor. Bölgede okullara kapılarını kapalı tutma talimatı verildi. Polis vatandaşların evlerinden çıkmamasını istedi.

HOLLANDA POLİSİ: ŞÜPHELİ 37 YAŞINDAKİ GÖKMEN TANIŞ

Hollanda polisi, saldırının şüphelisinin 37 yaşındaki Gökmen Tanış olduğunu açıkladı. 

<haber-dikey:1301528>

"IŞİD BAĞLANTISI NEDENİYLE TUTUKLANIP BIRAKILDI" 

BBC Türkçe'ye konuşan Utrecht'te yaşayan Türk bir iş adamı, Gökmen Tanış'ın 2 Temmuz 1981 Yozgat doğumlu olduğunu, daha önce Çeçenistan'a gidip savaştığını söyledi.

Türk iş adamı Tanış için, "Birkaç sene önce IŞİD'le bağlantısı nedeniyle tutuklanıp bırakıldı. Türk toplumuna pek karışmazdı, münzevi bir tipti." dedi. 

 

<video:1301062>

 Hollanda terörle mücadele polisi kentte birden fazla yerde silah seslerinin yükseldiğini belirtti.

Ülke basınında çıkan haberlerde, saldırı sırasında olay yerinde bulunan bir kişinin "saldırganın büyük bir silahla etrafa ateş açtığını" iddia ettiği aktarıldı.

Hollanda polisi, 'terör' saldırısı olmasından şüpheleniyor. Bölgede okullara kapılarını kapalı tutma talimatı verildi. Anti-terör biriminin kriz toplantısı yaptığı bildirildi.

 

Başbakan Rutte'den açıklama

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Utrecht'te gerçekleştirilen saldırı sonrasında hükümetin kriz durumuna geçilmesini görüştüğünü duyurdu. Başbakan ayrıca kabineyi acil toplantıya çağırdı.

Görgü tanığı: Kaos vardı

Bölgede yaşayan ve olaya tanık olan Jimmy de Koster, RTV Utrecht televizyonuna verdiği demeçte, "Yerde bir kadın yatıyordu ve 'Ben bir şey yapmadım' diye bağırıyordu. Kaos vardı. Olay gerçekleştiğinde işten dönmüştüm ve trafik ışıklarında bekliyordum. 20-25 yaşları arasında bir kadının düştüğünü gördüm. Sonrasında üç el silah sesi duydum. Dört adam yerdeki kadına hızlı bir şekilde gidip onu uzaklaştırmaya çalıştı. Ardından tekrar silah sesleri duydum. Büyük kaos vardı" ifadelerini kullandı. 

ZANLI YAKALANDI

Utrecht Belediye Başkanı Jan van Zanen'ın, polis ve savcı sözcüsü ile yaptığı basın toplantısında, Utrecht kentindeki 24 Ekim Meydanı'nda düzenlenen silahlı saldırıdaki şüpheli Gökmen Tanış'ın yakalandığı açıklandı.

Polis Sözcüsü Rob van Bree de kendilerine gelen yeni bir bilgiye göre şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Belediye Başkanı Jan van Zanen, silahlı saldırının henüz sebebinin belli olmadığını belirterek, hayatını kaybedenlerin aileleri, yaralananlar ve olayı yaşayanların yanında olduğunu ifade etti.

<haber-yatay:1300036,1299928>

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler