Erdoğan: Yeni Zelanda saldırganından hesap sorulmazsa biz sorarız

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yeni Zelanda saldırganından hesap sorulmazsa biz sorarız" ifadesini kullandı.

Yayınlanma: 19.03.2019 - 12:50
Abone Ol google-news

<video:1302293>

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Ereğli'deki eski terminal alanında düzenlenen mitingde halka hitap etti. Konuşmasında Yeni Zelanda saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, saldırgan ile ilgili "Yeni Zelanda bunun hesabını sormazsa, biz bunu da sormasını biliriz" diyen Erdoğan, idamı yeniden gündeme getirdi. Erdoğan, "Biz idamı kaldırdık, bana göre yanlış yaptık. Cezaevinde onları beslemek bana ağır geliyor. Parlamento bunu kabul ederse, ben bulun onaylarım." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları özetle şöyle:

İbadette olan 50 kardeşimizi kalleşçe, adice, alçakça öldürdün. Ama bunun hesabını vereceksin. Bunun hesabını eğer Yeni Zelanda sormazsa, öyle veya böyle biz, bunun da hesabını sormasını biliriz. Efendim 'Bizim yasalarımızda 15 yıldan daha fazla mahkumiyet yokmuş'... Ya ne diyorsunuz? İbadetini yapan 50 Müslümanı katledecek, sizin yasalarınızda böyle bir madde yokmuş. Ya bu insan hayatı, canı ne kadar ucuz? Eğer yasalarında böyle bir şey yoksa yeni yasal düzenleme yap, bu tür katillere de hayat hakkı tanıma.

"İDAMI KALDIRARAK YANLIŞ YAPTIK"

Biz bir yanlış yaptık, idamı kaldırdık. Bana göre yanlış yaptık. Niye? 15 Temmuz gecesi 251 vatandaşımızı, askerimi, polisimi şehit edenleri, ağırlaştırılmış da olsa müebbet de olsa cezaevinde onları beslemek bile bana ağır geliyor. Hep söyledim, yine söylüyorum. Eğer bizim parlamentomuz bununla ilgili böyle bir karar verirse, ben bunu onaylarım. Yeni Zelanda parlamentosu eğer kalkıp da bu adamla ilgili vermiyorsa, ben de Yeni Zelanda yönetimiyle bunu sürekli olarak tartışırım. Bu iş bu kadar ucuz değil, gereğinin yapılması gerekir. Teröristin silahındaki her ifade, ülkemizden bunca uzakta bile üzerimizde yapılan hesapların itirafı gibidir. Çanakkale'de 16 bin 500 kilometreden çıktınız geldiniz. Sizin Çanakkale'de ne işiniz vardı? Avusturalya, çıktınız geldiniz. Sizin Çanakkale'de ne işiniz vardı? Ama Çanakkale'de bunlar, o 'On Beşliler, Seyit Onbaşılar' Çanakkale'yi bunlara zindan ettiler. Şimdi her yıl ziyarete gelirler. Ama biz Gazi'nin ifade ettiği gibi, 'Hiç endişe etmeyin, evlatlarınız bizim evlatlarımızla koyun koyunadır' diyerek onları teselli etmişizdir. Ama bunlar bu teselliden anlamıyor ki... Bunca yıldan sonra hala bunlar kan, kin kusuyorlar. Buraya niye geldiniz, ne işiniz vardı sizin burada? Bizim sizinle bir alıp veremediğiniz yoktu ki, niye buralara geldiniz? Tek sebep biz Müslümanız onlar da Hristiyan... Sınırlarımızın dibinde terör koridoru oluşturmaya çalışanların amacı da aynı. Güney Asya'da ve Afrika'da çeşitli isimlerdeki terör örgütleriyle Müslüman kanı dökenlerin, masum insanlara zulmedenleri sahaya sürenlerin de hedefi aynı.

AK Parti'nin kapıları ülkesine hizmet etmek isteyen herkese açıktır. Bu kapının dışına çıkıp hâlâ AK Parti'nin gölgesinde yürümeye çalışanlarla en küçük bir muhabbetim olmaz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler