Denizli'de deprem... Ege ve Akdeniz sallandı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde saat 09.34'te meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki deprem İzmir ve Antalya'da da hissedildi. İlk depremin ardından saat 16.07'ye kadar bölgede, en büyüğü 4.8, en küçüğü ise 1.0 büyüklüğünde olan toplam 180 deprem meydana geldi.

Yayınlanma: 20.03.2019 - 09:40
Abone Ol google-news

<video:1303657>AFAD'ın açıklamasına göre Denizli Acıpayam merkezli 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İzmir, Denizli ve Antalya'da da hissedildi. Acıpayam Belediye Başkanı Şevkan, depremde can kaybı ve yaralı olmadığını belirtti. AFAD, saat 09.34'teki depremin derinliğinin 11,3 kilometre olduğunu duyurdu.

UZMANINDAN CANLI YAYINDA DEPREM UYARISI - VİDEO

<video:1303691>

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 5.7 olarak açıkladı. Deprem İzmir, Denizli, Burdur ve Antalya'da da hissedildi.

DEPREM ANINI BÖYLE ANLATTI - VİDEO

<video:1303760>

ACIPAYAM BELEDİYE BAŞKANI: CAN KAYBI YOK

NTV'ye konuşan Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, "Can kaybı ve yaralımız yok. Bir köyle ahşap bazı evlerin hasar gördüğü belirtiliyor. Binaların özellikle çatı katlarında çatlamaların olduğu bacaların sarsıntıyla düşmesinden korkuyoruz. Onun tedbirini alıyoruz" dedi.

ACIPAYAM'DA EVLER YIKILDI - VİDEO
<video:1303859>
DEPREM KÖYLERDE YIKIMA NEDEN OLDU

Bölgedeki muhtarlardan alınan bilgiye göre, Yeniköy, Karayöhük, Uçarı, Gedikli ve Yeşildere mahallelerinde 50'ye yakın evde hasar oluştu.



DEPREM ANI KAMERADA - VİDEO

<video:1303782>

Karahöyük Mahallesi'nde bir evde çıkan yangını, itfaiye ekipleri müdahale ederek söndürdü.

Aynı köyde yıkılan bir ahırda enkaz altında kalan 15 büyükbaş hayvanın kurtarılması için çalışma yürütülüyor.

Öte yandan Kızılay Ege Bölge Afet Yönetim Müdürlüğü de bölgeye çadır, battaniye ve jeneratör gibi acil yardım malzemelerinden oluşan bir tır sevk etti.

BİR KİŞİ YARALANDI

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki deprem sırasında 1'nci kattan sokağa atlayan bir kadının yaralandığı belirtildi. 

Depremin en fazla hasar verdiği mahallelerden Karahöyük'te camilerden "evlere girilmemesi, elektrik kullanılmaması" konusunda uyarılar yapıldı.

Mahallede evinin büyük bölümü yıkılan İbrahim Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah hayvanlarını gütmeye götürürken yerin sarsılmasıyla büyük korku yaşadıklarını, koşarak eve döndüğünü söyledi.

Aslan, "Evimizin yarısı yıkıldı, eşim depremden sonra baygınlık geçirdi, hastaneye kaldırdık. Ne yapacağımızı bilmiyorum. Ev girilecek gibi değil." dedi.

Acıyapam Devlet Hastanesi, deprem sonrası güvenlik nedeniyle tahliye edildi. Hasar tespit çalışmasının ardından hastaların yeniden hastaneye sevk edileceği öğrenildi.

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Bu arada Aydın'ın Karacasu ve Denizli'nin Serihisar ilçelerinde de deprem nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

İLK SAATTE 28 ARTÇI

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Denizli'nin Acıpayam ilçesinde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremle ilgili bilgileri paylaştı. Türkiye Deprem Veri Merkezi'nden (AFAD-TDVM) alınan veriler doğrultusunda yapılan bilgi aktarımında depremde ilk belirlemelere göre, hafif yaralıların bulunduğu, ayrıca bazı kerpiç evler ile ahırların yıkıldığı kaydedildi.

5,5 büyüklüğündeki depremin ardından saat 12.00'ye kadar bölgede büyüklükleri 1,4 ile 4,8 arasında değişen 71 artçı sarsıntı daha yaşandı.

İçişleri Bakanlığı AFAD koordinasyonunda, AFAD Denizli, itfaiye, sağlık ve emniyet ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi. AFAD Denizli ekiplerine takviye amacıyla, AFAD İzmir ve AFAD Afyonkarahisar arama kurtarma birliklerinden iki ekibin yola çıkarıldığı kaydedildi.

DEPREM BURDUR'DA DA HİSSEDİLDİ

Deprem, Burdur'da da şiddetli şekilde hissedildi. Kent merkezinde yüksek katlı binalarda oturan bazı vatandaşlar, sarsıntıyla birlikte sokaklara çıktı. Burdur Valisi Hasan Şıldak, depremden Yeşilova, Tefenni ve Gölhisar ilçelerinda daha şiddetli hissedildiğini, il genelinde herhangi bir hasar, can ve mal kaybı olmadığını belirtti. Şıldak, "İl sınırlarımıza çok yakın Acıpayam ilçesinde 5'in üzerinde bir deprem kaydedildi. İlk taramalarımızı yaptık, özellikle Yeşilova, Tefenni ve Gölhisar ilçelerimizle il merkezimizde hissedildi. Köylerimizde, oturulan konutlarda vatandaşlarımızı etkileyecek boyutta hasar yok. Can ve mal kaybı yok. İnşallah tekrarları yaşanmaz. Artçı depremler devam ediyor. Vatandaşımızın endişeye mahal verecek hiçbir durum yok. Geçmiş olsun" dedi.

BİR DEPREM DAHA 


Saat 15.45'te merkezüssü Denizli Acıpayam olan 4.1 büyüklüğünde artçı bir deprem meydana geldi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler