Üniversitede arbede: YÖK Başkanı'nı böyle korudular

Osmangazi Üniversitesi'nde öğrencilerle güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı.

Yayınlanma: 25.11.2013 - 17:26
Abone Ol google-news

Eskişehir'de Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'nın da bulunduğu toplantı salonuna girmek isteyen öğrencilere üniversitenin özel güvenlik görevlilerinin müdahalesi sırasında arbede çıktı.

Bologna Eşgüdüm Komisyonu Toplantısı YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'nın da katılımıyla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Meşelik Kampüsü'ndeki Kongre ve Kültür Merkezi salonunda yapıldı. YÖK'ü protesto etmek amacıyla yaklaşık 50 öğrenci kongre ve kültür merkezinin önünde toplanarak çeşitli sloganlar attı.

Salona girip toplantıyı izlemek istediklerini belirten öğrencilere merkez önünde barikat oluşturan üniversitenin özel güvenlik görevlileri izin vermedi. Öğrenciler barikatı yarmak isteyince arbede yaşandı. Yaşanan arbedenin ardından öğrenciler arasından seçilen 5 kişi toplantı salonun yanındaki rektörlük binasına giderek Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Adnan Konuk ile görüştü. Öğrenciler Konuk'tan YÖK Başkanı'nın katıldığı toplantıyı izlemek istedikleri, üniversitelerde bildiri dağıtma ve afiş asma yasağının kaldırılması talebinde bulunacaklarını belirtti.

                                                                

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Konuk, toplantı salonunda hiçbir öğrencinin bulunmadığını sadece konukların katıldığını belirterek, afiş ve bildirilerle ilgili isteklerini üniversitenin senato toplantısında ele alacaklarını söyledi.

Rektör yardımcısı ile görüşen 5 öğrenci görüşmeyle ilgili dışarıda bekleyen arkadaşlarına bilgi verdi. Öğrenciler daha sonra dağıldı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler