Barış Atay ve 13 RedHack şüphelisi serbest bırakıldı

RedHack grubuna yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan ve aralarında Barış Atay'ın da bulunduğu 14 kişi sorgulamalarının ardından serbest bırakıldı.

Yayınlanma: 25.11.2013 - 18:05
Abone Ol google-news

Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 8 ilde düzenlediği operasyonda gözaltına alınan aralarında dizi oyuncusu Barış Atay uluslararası bilgisayar korsan grubu Anonymous’un Türkiye temsilcisi olduğu öne sürülen N.A., “RedHack” (Kızıl Hackerlar) grubunun kurucularından olduğu iddia edilen “Manyak” T.K. daha önceki Redhack davasında tutuklanarak 9 ay cezaevinde kalan E.A., A.K., U.C.O. ve T.Y.’nin bulunduğu 14 şüpheli 4 gün boyunca emniyette sorgulandı.

Polisin 27 soru yönelttiği şüpheliler buradaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından soruşturmayı yürüten Bilişim Suçları savcılığına çıkarıldı.
Şüpheliler 4 terör savcısı tarafından 2 buçuk saat sorgulandı. Sorgulamaları ardından aralarında dizi oyuncusu Barış Atay’ın da bulunduğu 14 kişi ise serbest bırakıldı. Mahkemeye sevkedilen şüphelilerden E.A.’nın, askerlikle ilgili işlemleri nedeniyle mahkemeye sevkedi.

BARIŞ ATAY'DAN İLK AÇIKLAMA

Medya patronlarını ağır bir dille eleştiren Barış Atay hükümeti topa tuttu. Atay, içerdekilerin hiç biri benden daha değersiz değil dedi.

İşte o açıklamalar:

                  

Barış Atay'ın savcılıkta sadece bir paragraflık ifade verdiği ve hakkındaki iddiaları reddettiği öğrenildi.

Oyuncu suçlandığı iddiaları reddettiği ifadesinde 'oyuncuyum, evliyim' dedi.İşte Atay'ın savunması:

 

 

Barış Atay susma hakkını kullandı

Barış Atay o soruya gülerek cevap verdi

Barış Atay emniyete böyle götürüldü

Barış Atay'ın avukatı: Tüm gece su verilmedi

Barış Atay Gezi'de en öndeydi

Barış Atay hükümete böyle isyan etmişti!

Twitter yıkılıyor: Barış Atay'ı yedirmeyiz

Barış Atay Suriye için AKP'yi topa tutmuştu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler