Üç gazeteci gözaltında, iki gazeteci yargılandı

Diyarbakır ve Mardin’de dün 3 gazeteci gözaltına alındı, 2 gazeteci de haklarındaki davalar nedeniyle hâkim karşısına çıktı.

Yayınlanma: 20.03.2019 - 22:24
Abone Ol google-news

Mardin’de dün HDP’lilerin açıklamasını izleyen Mezopotamya Ajansı muhabiri Ahmet Kanbal ve Jinnews muhabiri Rojda Aydın gözaltına alındı. Kızıltepe ilçesinde ise serbest gazetecilik yapan Ali Dinler gözaltına alındı.

Gözaltına alınan gazeteciler daha sonra serbest bırakıldı. Diyarbakır’da ise gazeteciler Beritan Canözer ve Esra Solin Dal, haklarında açılan ayrı ayrı davalar nedeniyle yargılandı. Canözer hakkında “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Canözer aleyhine ifade verdikleri öne sürülen tanık Mehmet Salih Ateş SEGBİS üzerinden duruşmaya bağlandı. Canözer’i tanımadığını belirten Ateş, “Burası MİT yeri değil, siz de MİT başkanı değilsiniz. Önümüze bin bir entrika ile çıkıyorsunuz. Geçen defa da çağırdınız ama tanımıyorum. Artık çağırmayın. Zorla imza attırdılar bana, ifadelere de parmak basmadım, beyanların hepsi yalandır. Beritan Canözer’i tanımıyorum” dedi. Gazeteci Dal ise yargılandığı davada beraat etti. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler