Rabia Naz'ın babası gözaltına alındı mı? Başsavcılık'tan açıklama

Giresun’un Eynesil ilçesinde geçen yıl nisan ayında evinin önünde yaralı halde bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan gözaltına alındığı iddia edildi. Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı iddiayı yalanladı.

Yayınlanma: 21.03.2019 - 14:27
Abone Ol google-news

<video:1306315>

Giresun’un Eynesil ilçesindeki evinin önünde 12 Nisan 2018 günü yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan gözaltına alındığı iddia edildi. Baba Naz günlerdir kızının ölümünde siyasilerin parmağı olduğunu ve cinayetin aydınlatılmadığını söylüyordu. Konu ile ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun Milletvekili Necati Tığlı polisi aradığını ve baba Vatan’ın gözaltına alındığını teyit ettiğini aktardı.

'AKIL HASTANESİNE GÖNDERİLECEK'

Artı Gerçek’e konuşan avukat Ufuk Kılıç, ‘’Aylardır Rabia Naz’ın adli tıp dosyasını göndermeyen savcılık, ağabeyinin ‘beni tehdit etti’ sözlerinin ardından Şaban Vatan'ı gözaltına aldı. Şimdi psikiyatride tutuluyor. Samsun ya da başka bir yerde akıl hastanesine gönderilecek‘’ dedi.

Vatan’ın eşi Atika Vatan da sosyal medyadan yayınlanan videoda, “Sabah eşimi ifadeye çağırdılar. Gözaltına alındığını öğrendim. Telefonuna el konulmuş, kendisine ulaşamıyorum, konuşamıyorum. Bunu herkesin duymasını istiyorum” dedi.  Öte yandan CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Rabia Naz’ın ölümündeki soru işaretlerini Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e 12 soru yöneltti. Sosyal medyada ise #RabiaNazınÖlümüAydınlatılsın etiketiyle çağrı yapıldı. 

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu, Şaban Vatan'ın gözaltına alındığı iddiaları ve soysal medya paylaşımlarıyla ilgili, yazılı açıklamada bulundu. Gözaltı kararı olmadığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şaban Vatan’ın gözaltına alındığı yönünde bazı basın ve yayın kuruluşlarıyla sosyal medya hesaplarında asılsız iddia ve şayialar görülmektedir. Bu tür haberlerin doğru olup olmadığı araştırılmadan yanlış ve maksatlı olarak kamuoyuna sunulması yargıyı da zan altında bırakmaktadır. Baba Şaban Vatan hakkında verilmiş herhangi bir gözaltı kararı bulunmamaktadır, ancak bazı yakın akrabaları tarafından Şaban Vatan’ın psikiyatrik bazı sorunlar yaşadığı ve yakın aile çevresini tehdit ettiği yönünde Görele Cumhuriyet Başsavcılığımıza müracaatlar olmuş olup, bu müracaatlar kapsamında yapılan araştırmada Şaban Vatan’ın müteaddit defalar psikolojik tedavi gördüğü tespit edilmiş olup, psikolojik durumu ile ilgili cezai ehliyet ve tedaviyi gerektirir bir hastalığının olup olmadığı hususunda ilgili kişi Giresun Devlet Hastanesi Psikiyatri Bölümü'ne sevk edilmiş olup, hekim tavsiyesine, oluşacak delillere göre Görele Cumhuriyet Başsavcılığı görevini ifa edip, vicdani kanaate dayalı olarak kararını verecektir."

<haber-yatay:1274966,1306315>

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler