Ferman gibi bir genelge yayımlayan Bolu Valisi, genelgeyi değiştirdi

Bolu Valisi skandal genelgenin bazı maddelerini yumuşattı. Kamu personelinin hafta sonu il dışına çıkışlarına izin şartı ‘bildirim’e çevrildi. Genelgede her ay yapılacağı belirtilen performans denetimi de ‘sık sık’a döndürüldü.

Yayınlanma: 22.03.2019 - 21:41
Abone Ol google-news

Bolu Valisi Ahmet Ümit, kamu görevlilerinin uyacağı esasları belirlediği ve talimatların yer aldığı genelgenin bazı maddelerinden geri adım attı. Memurların 24 saat telefonunu açık tutmasından vazgeçmeyen vali, haftasonu il dışına çıkışlar için izin şartını bildirime çevirdi. Her ay yapılacak performans denetiminden de vazgeçen vali, “sık sık” diyerek talimatını yumuşattı.

Bolu Valisi Ümit, Cumhuriyet’in kamuoyuna duyurduğu skandal genelgenin ardından değişikliğe yöneldi. İl genelinde kamu görevlilerinin uyacağı esasların belirlendiği ve memurların özel hayatlarına müdahaleye varan talimatların yer aldığı genelgenin duyulmasının ardından kamu çalışanlarını da Ümit’e tepki gösterdi. Valilik, ilk planda tepki çeken haftasonu izinleri ve aylık performans denetimi öngören maddelerde değişikliğe gitmek zorunda kaldı. Vali Ümit’in geri adımı, “Genelgenin 12’nci ve 19’uncu maddelerinin anlaşılmasında ve uygulanmasında tereddütler oluştuğu yönünde geri bildirim alındığından, uygulamada çıkan sorunların giderilmesi kapsamında, belirtilen maddeler yeniden düzenlenmiştir” ifadeleri ile açıklandı. Valiliğin memurların 24 saat telefonlarını açık tutması ve sağlık raporlarına ilişkin talimatlarının da gelen tepkilerin ardından değişikliğe gidileceği öğrenildi.

Aylık değil ama ‘sık sık’

Yeni genelgede, aylık performans denetimi talimatı, “Her kademedeki üst ve özellikle daire amirleri idari yönden kendilerine bağlı olan tüm kurum, birim ve personelini; verimlilik, etkinlik, disiplin, istikrar ve performans yönlerinden sık sık denetleyecek, özel mevzuatlarında belirlenen sürelerde rapora bağlayıp gereğini yaparak evrakı dosyasında muhafaza edeceklerdir. Bu durum Valiliğimizce yapılan denetimlerde personelin değerlendirilmesinde özellikle göz önünde bulundurulacaktır” ifadeleri ile değiştirildi.

Memurların il dışına çıkışlarına sınırlama getiren ve izin şartı talimatı da bildirime dönüştürüldü. Madde, “Kamu hizmetlerinde herhangi bir aksama yaşanmaması için hafta sonu ve diğer resmi tatillerini Bolu dışında geçirmek isteyen personel kendi dairesinin amirine, aynı durumda olan daire amirleri mülki amirine bilgi verecek, bu durumda ortaya çıkabilecek zaruri durumlar için kurum amirliğince gerekli tedbirler alınacak” ifadeleri ile değiştirildi.

<haber-dikey:1301557>
 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler