Bakırköy’de Nevruz coşkusu

Nevruz ateşinin yakıldığı kutlamalarda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, 31 Mart’ta iktidara büyük bir ders verileceğini belirtti. Buldan, HDP’nin Türkiye’de ‘anahtar parti’ konumunda olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 24.03.2019 - 09:05
Abone Ol google-news

Baharın gelişini müjdeleyen Nevruz, Bakırköy Halk Pazarı alanında “Mutlaka kazanacağız, tecridi kıracağız” sloganıyla binlerce kişinin katılımıyla kutlandı. Katılımcıların yöresel kıyafetleriyle rengarenk bir görüntü oluşturduğu kutlamalara, 7’den 70’e her yaştan insan katıldı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Nevruz’da 31 Mart yerel seçimlerine dikkat çekerek “İstanbul’a ihanet edenler 31 Mart’ta HDP oylarıyla gerekli cevabı alacak. İstanbul’da kaybeden, Türkiye’de kaybeder” dedi.
Bakırköy Pazar alanında dün yapılan Nevruz mitingi için sabah erken saatlerde yurttaşlar alana geldi. Geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, hiçbir pankart ve dövizin alana girmesine izin vermezken, sarı, kırmızı, yeşil renkteki aksesuvarlara, çakmak ve parfüm şişelerine de el koydu.

“Leyla Güven onurumuzdur”, “Direne direne kazanacağız” sloganlarının atıldığı kutlamalara HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, ESP Genel Başkanvekili Özlem Gümüştaş, TİP İstanbul Milletvekili Erkan Baş, HDP milletvekilleri Saruhan Oluç, Hüda Kaya, Oya Ersoy, HDP il ve ilçe yöneticileri, DİSK Genel Başkanı Dr. Arzu Çerkezoğlu, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, Barış Anneleri ve EMEP’in de aralarında olduğu çok sayıda siyasi parti, demokratik kitle örgütü yönetici ve temsilcisi katıldı.

‘Anahtar partiyiz’
Alandakilere hitap eden Buldan, özetle şunları kaydetti: “Biz de tüm mazlumlar olarak, bu ülkede her gün öldürülen kadınlar olarak, toprağın altına düşen gençler olarak, özgürlüğümüz için, geleceğimiz için mutlaka 31 Mart tarihinde büyük bir ders vereceğiz. Şimdi çıktılar HDP’ye ‘dinsiz, imansız’ diyorlar. Biz ne dini, ne Allah’ı, ne ettiğimiz duaları Recep Tayyip Erdoğan’dan öğrenmedik. Bizler bin yılladır bu topraklarda dinimizle, Kuranımızla, peygamberimizle hep ibadet ettik, dini asla siyasete alet etmedik. İstanbul’da kaybeden, Türkiye’de kaybeder. 3. Havalimanına işçilerimizin tahta kurularıyla boğuştuğu bir ortamdan bile kendilerine siyasi rant elde edenler, havalimanlarını yaparken ormanları yok edip İstanbul’un ciğerini sökenler 31 Mart tarihinde HDP’nin oylarıyla gerekli cevapları alacaklar. Türkiye’de anahtar partiyiz.”

‘Nevruz ateşi yakıldı’
İstanbul Nevruz Tertip Koordinasyonu adına hazırlanan ortak açıklamada ise özetle “Bu halkın bilinci, yaptığınız zulümleri asla unutmayacaktır. Faşizmin kara perdesini yırtacağız” denildi. Ardından Nevruz ateşi Barış Anneleri ve siyasilerin katılımıyla yakıldı.
Öte yandan Nevruz kutlamaları için alana gelen çok sayıda kişinin de gözaltına alındığı öğrenildi. 

İzmit ve Eskişehir’de gözaltı

İzmit’te HDP tarafından dün Milli İrade Meydanı’nda miting düzenlendi. HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ve il yöneticilerinin yanı sıra yaklaşık bin kişi katıldığı mitingde, konuşmalar öncesinde terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan lehine slogan atan 2 kişi gözaltına alındı. Bu sırada alandaki bazı kişilerle polis arasında arbede çıktı. Mitingte gözaltına alınanların sayısı 8’e çıktı. Öte yandan HDP Eskişehir teşkilatı Kütahya karayolu üzerindeki orman fidanlığında yapılan Nevruz kutlaması etkinliğinde HDP’nin parti meclis üyesi Alper Öztürk de ‘terör örgütü propagandası yaptığı’ iddiasıyla polis ekiplerince gözaltına alındı.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler