Özhaseki'nin roller coaster arızası açıklaması kafa karıştırdı: Hani çanta yüzündendi!

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, bozulan Roller Coaster ile ilgili açıklamasında "Sigortayla ilgili çok basit bir arıza olmuş, yüzlerce oyuncağın olduğu bir yerde her gün mutlaka ufak tefek arızalar olur" diye konuştu. Şirket daha önce yaptığı açıklamada arızayı "Roller Coaster kullanan misafirlerimizden birinin çantası rayların üzerine düşüyor. Ve Roller Coaster de kendini böyle bir durumda en güvenli noktada kilitliyor" sözleriyle açıklamıştı.

Yayınlanma: 25.03.2019 - 09:49
Abone Ol google-news

<video:1308167>

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, Habertürk'ten Kübra Par'a konuştu.

Özhaseki; Par'ın "Ama bir roller coaster bozulmuş, 'Güvenli değil' diyorlar" sorusuna şu yanıtı verdi:

<haber-yatay:1308168>

Doğru değil. Orada sigortayla ilgili çok basit bir arıza olmuş, onu da hemen gidermişler. Yüzlerce oyuncağın olduğu bir yerde her gün mutlaka ufak tefek arızalar olur. Oradaki oyuncakları ben de güvenli diye biliyorum.

Bir şehirde mutlaka kültür sanat ve spor faaliyetlerinin olması lazım. Ayrıca meşru eğlence tesislerinin de olması lazım. İnsanlar bunu gördüğünde oraya doğru koşuyor, çünkü sadece evleriyle işleri arasında gidip gelen, bunun dışında hiçbir şey düşünmeyen varlıklar değiller. “Su akıyor, otobüs de çalışıyor, yeşil alan da var, daha ne istiyorsunuz kardeşim?” diye düşünürsek şehirleri kocaman bir huzurevine döndürürüz. Şehirler huzurevi gibi olmaz, insanın daha değişik ihtiyaçları da var. Bir insan müzik dinlemek, resimle uğraşmak, spor yapmak ister. Böyle gençlerin, çocukların gittiği aktivite yerleri de dünyanın büyük kentlerinde var. Dünyada en az 10 yerde gördüm. “Bu nereden çıktı? Neden buraya para harcandı?” gibi sözler hakikaten büyükşehirler için garip olur. Bugünkü 1 milyon 100 bin sayısı da Ankara halkının böyle şeylere ne kadar ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. Yoksa herkese alışveriş merkezlerinde tur atmaktan ibaret bir hayat kalacak.

NE OLMUŞTU?

“Ankara’yı dünya markası yapacak” sloganı ve ‘’Wonderland Eurasia’’ adıyla açılan Ankapark’ta roller coaster aleti bozulmuştu. Trenin üst bölümdeki raylarda asılı kalan yurttaşlar tehlikeli bir biçimde ve raylardan yürüyerek aşağı inmek zorunda kalmıştı.

'ÇANTA RAYLARA DÜŞTÜ' DEMİŞTİ

Olayla ilgili açıklama yapan Wonderland Eurasia Satış ve Pazarlama Müdürü Necip Fazıl Güldemir, trenin arıza nedeniyle değil, trendekilerden birisinin çantasının raylara düşmesi sonucu güvenlik nedeniyle durduğunu söyleyip şu yorumda bulunmuştu.


"Roller Coaster kullanan misafirlerimizden birinin çantası rayların üzerine düşüyor. Ve Roller Coaster de kendini böyle bir durumda en güvenli noktada kilitliyor. Treni kullananların tahliye edilebilmesi için sağ tarafta en tepede bir merdiven var. Orası en güvenli bölgedir. Dolayısıyla kendini o güvenli noktada durduruyor ve tahliyenin yapılmasını sağlıyor."

<haber-yatay:1308168>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler