Ege Üniversitesi'nde muhabirimize saldırı

Ege Üniversitesi'nde PKK sempatizanlarıyla ülkücü grup arasında çıkan olaylar sırasında Cumhuriyet gazetesi muhabiri Emre Döker darp edildi.

Yayınlanma: 17.10.2014 - 15:02
Abone Ol google-news

Ege Üniversitesi’nde 15 topluluğun destek verdiği Atatürk ve Bayrak Yürüyüşü sonrası PKK sempatizanlarıyla ülkücü gruplar birbirine girdi. Çevik kuvvet ekiplerinin plastik mermi ve gaz bombasıyla müdahale ettiği olaylarda 1 kişi gözaltına alınırken, gazetemiz muhabiri Emre Döker de darp edildi.

Ege Üniversitesi'nde bıçaklı dehşet

Ege Üniversitesi öğrencileri ellerinde bayraklarla Büyük Havuz’da toplanarak Merkez Kütüphane’ye kadar sloganlarla yürüdü. “Atatürk gençliği görev başında”, “Birlik, barış, kardeşlik” sloganları atan öğrencilere ülkücü grupların da destek verdiği görüldü. Grup Edebiyat Fakültesi önünden geçerken “Kobane düşerse Türkiye düşer” pankartı altında toplananlar da, “Türkiye faşizme mezar olacak” sloganları attı.

Yürüyüş sonunda topluluk büyük boy Türk bayrağı açarak, şehitler anısına saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.

Basın açıklamasının ardından kitle içinde yer alan ülkücü grup, PKK sempatizanlarına saldırdı. Her iki grupta da bıçak, sopa ve demir çubuklu kişiler diktat çekti. Polisin gaz bombası ve plastik mermi kullanarak ayırdığı olaylar sonunda bir kişi gözaltına alındı.

Bu arada olayları görüntüleyen gazetemiz muhabiri Emre Döker’in makinasını almaya çalışan ve darp eden saldırganlar, İnsan Hakları Derneği gözlemcilerinin araya girmesiyle engellenebildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon