Cinsel saldırı davasında bebeğin dayıdan olduğu belirlendi

DİYARBAKIR'da rahatsızlanınca götürüldüğü hastanede 7 aylık hamile olduğu ortaya çıkan genç kadına, cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan baba H.Ö. ve dayı Ö.B.'nin yargılanmasına başlandı.

Yayınlanma: 27.03.2019 - 14:19
Abone Ol google-news

Yapılan DNA testinde bebeğin dayı Ö.B.'den olduğu ortaya çıktı. Ö.B.'nin tutukluğunun devamına karar verilirken, H.Ö. ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Diyarbakır'da karın ağrısı şikayetiyle annesiyle birlikte hastaneye giden genç kadının 7 aylık hamile olduğu belirlendi. Doktor, tavırlarından şüphelendiği mağduru özel odaya alıp, kimden hamile kaldığını sordu. Mağdur, babası H.Ö.'nün kendisine defalarca cinsel saldırıda bulunduğunu söyleyince, doktor polise haber verdi. Emniyete götürülen mağdur, ifadesinde babası H.Ö. ve dayısı Ö.B.'nin kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu söyledi.

Mağdur babasının kendisine cinsel saldırıda bulunduğu, olayın 15- 20 defa gerçekleştiğini söyledi. İfadesinin devamında dayısı Ö.B.'nin de istismarda bulunduğunu bilgisini verdi.  

Mağdur devlet korumasına alınırken, gözaltına alınan Ö.B. tutuklandı, babaya ise ulaşılamadı. Yapılan DNA testinde bebeğin babasının dayı Ö.B. olduğu belirlendi.

MAHKEMEDE İFADE DEĞİŞTİRDİ

H.Ö. ile Ö.B. hakkında Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'cinsel saldırı' suçundan dava açıldı. Duruşmaya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de müdahil oldu.

Davanın ilk duruşması öncesi baba H.Ö. Manisa’da gözaltına alındı, getirildiği Diyarbakır'da mahkemeye çıkarıldıktan sonra adli kontrolle serbest bırakıldı.

Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu yargılanan dayı Ö.B., baba H.Ö. ile avukatları katıldı. Duruşmada babası hakkındaki ifadesini değiştiren, ailesi ile arasında sorunlar olduğu için yalan söylediğini belirtip, şikayetini geri alan mağdur, dayısı Ö.B.'den ise şikayetçi oldu.

Mahkeme heyeti, bebeğin babasının Ö.B. olduğunun belirlenmesi ve mağdurun babasına yönelik şikayetinden vazgeçmesi üzerine H.Ö.'nün adli kontrolle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi. Ö.B.'nin ise tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Ö.B.'nin kardeşi Ömer B., yeğeninin ilk ifadelerinde babasını suçladığı, ancak mahkemede ise şikayetinden vazgeçtiğini söyledi. Suçlu iseler hem eniştesinin hem de kardeşinin ceza almasını isteyen Ömer B., "İkisi de bu işi yapmışsa, ikisinin de cezasız kalmasını istemiyorum. Daha önceki bütün ifadelerinde 'Benim babam' diyor. İlk duruşmada da 'Ben babamdan şikayetçi değilim' diyor. Ben adaletin yerini bulmasını istiyorum" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler