Cumhuriyet'e cezaevine giriş yasağı

Cumhuriyet Gazetesi'nin 25 Mart 2019 tarihli sayısının 1, 2, 11 ve 12'inci sayfaları, Siverek T Tipi Cezaevi'ne alınmadı. Söz konusu sayfalarda cezaevlerinde tecridi protesto etmek için hayatına son verenlere dair haberler yer alıyordu.

Yayınlanma: 28.03.2019 - 09:59
Abone Ol google-news

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bulunan T Tipi Cezaevi'nde bir grup tutuklunun, günlük olarak abone oldukları Cumhuriyet Gazetesi'nin 25 Mart 2019 tarihli sayısının 1, 2, 11 ve 12'inci sayfaları, barındırdıkları haberler nedeniyle, kurum güvenliği açısından sakıncalı bulunarak, tutuklulara verilmedi. 

Gazete ile ilgili olarak toplanan Cezaevi Eğitim Kurulu Başkanlığı, Ceza İnfaz Kurumları Kütüphane ve Kitaplık Yönergesinin 11-b Maddesi'ne dayanarak "Mahkemelerce yasaklanmamış dahi olsa, kurum güvenliğini tehlikeye düşürdüğü veya müstehcen haber, yazı, fotoğraf ve yorumları kapsadığı eğitim kurulu kararıyla tespit edilen hiçbir yayının, kuruma kabul edilemeyeceğine" dair yetkisini kullandı. Kurul, gazetenin anılan sayfalarının kuruma kabul edilmemesine karar verdi.

Söz konusu sayfalarda, Leyla Güven öncülüğünde başlatılan ve cezaevine de yayılan süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemleri ve PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridi protesto etmek için bulundukları cezaevlerinde hayatına son verenlere dair haberler yer alıyordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler