Adalet çadırını taradılar

Halk Cephesi tarafında Kartal Meydanı'nda 34 gün önce açılan "Adalet Çadırı"na önceki gece kimliği belirsiz kişiler silahlı saldırı gerçekleştirdi.

Yayınlanma: 18.10.2014 - 23:57
Abone Ol google-news

Maltepe Gülsuyu’nda uyuşturucu çeteleri tarafından öldürülen Hasan Ferit Gedik’in 19 Kasım’da görülecek davası öncesi adalet talebini yinelemek için Halk Cephesi tarafından Kartal Meydanı’nda 34 gün önce açılan “Adalet Çadırı”na önceki gece kimliği belirsiz kişiler silahlı saldırı gerçekleştirdi. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken kurşunlardan ikisi çadıra, biri ise çadırın hemen yanındaki Atatürk heykeline isabet etti. Saldırganların olay yerinden kaçtığı belirtilirken çadırın bulunduğu noktadaki Mobese’nin de bir süredir çalışmadığı iddia edildi. Olay sonrası polis, çevrede bulunan dükkânların kamera kayıtlarını incelemeye aldı.

Halk Cephesi üyesi Seda Tokay, çadırın açıldığı günden bu yana taciz edildiklerini anlatarak “Direnişin 5. gününde, çetecilerden 3 kişi geldi. Ferit’in ‘Ayağa kalk İstanbul’ afişini göstererek ‘Bunlar bizim aşiretten değil mi?’ diye konuştular. Gözdağı vermek ve tahrik etmek istediler. Bunları söyleyenlerin Hasan’ı vuran ve katledenlerin tanıdıkları olduğunu düşünüyoruz” dedi. Saldırının da aynı şekilde çeteciler tarafından yapılmış olabileceğini söyleyen Tokay: “10-11 kişi çadırın etrafındaydık. Sonra bir anda çadırın çaprazından ateş etmeye başladılar. Görgü tanıklarının anlattıklarına göre ateş ettikten sonra kaçan kişiler, polis merkezinin arkasına gitmişler. Olay sonrası polis uzaktan fotoğraflar çekti herhangi bir inceleme yapılmadı. Normalde buradaki çevik kuvvet gece 23.30 gibi gider, ama olay günü buradaydı. 19 Ekim Pazar günü (bugün) açlık grevine başlayacağız. Açlık grevi öncesinde silahlarla saldırarak bizden misilleme hareket beklediler.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler