Türkiye'nin ciğerleri yanıyor

Türkiye'nin dört bir yanından orman yangını haberleri geliyor. Marmaris, Antalya ve Adana'da çıkan orman yangınlarında büyük miktarda ormanlık alan zarar gördü.

Yayınlanma: 20.10.2014 - 09:18
Abone Ol google-news

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, bir evde başlayan yangın ormanlık alana sıçradı. Yerleşim yerlerine 50 metre kadar yaklaşan alevlere karadan ve havadan müdahale edildi.

Seki Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda dün saat 17.30 sıralarında bir evde başlayan yangın yakındaki ormana sıçradı. Yangın yaklaşık 6 saat sonra kontrol altına alınabildi. Yangında kızılçam ormanlarıyla kaplı 18 hektarlık alan zarar gördü.

Yangına Marmaris Orman İşletmesinin yanı sıra Aydın, Denizli ve İzmir'den takviye gelen orman ekipleri de müdahale etti. Vatandaşlar yangına müdahale eden ekiplere su ve gıda maddesi verdi. Yangın nedeniyle Ormanlık alanın içerisinde bulunan bir sitede tedbir amaçlı boşaltma işlemi gerçekleştirildi. Yangında iki itfaiye eri de dumandan etkilenerek, Marmaris Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

KIZILÇAM AĞAÇLARI YANDI

Adana'nın Kozan ilçesinde orman yangını çıktı. Alınan bilgiye göre, Durmuşlu Mahallesi Baraj mevkisindeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Vatandaşların ihbarı üzerine, Kozan Orman İşletme Müdürlüğü 11 arazöz, 5 su tankı, 3 ilk müdahale aracı, 6 pikap, 13 teknik personel ve 80 yangın işçisiyle yangına müdahale etti. Yangının kısa sürede kontrol altına alınabilmesi için Adana, Feke ve Kadirli'deki yetkililerden takviye ekip istendiği belirtildi.

Ekiplerin şiddetli rüzgar, zorlu arazi koşulları ve karanlık dolayısıyla alevlere müdahale edilmekte zorlandığı görüldü.

Kızılçam ağaçlarının oluşturduğu ormanlık alandaki yangının söndürülmesi için çalışmalar sürüyor.

ANTALYA'DA 15 DÖNÜM YANDI

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde çıkan yangında 15 dönüm ormanlık alan zarar gördü. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Konyaaltı ilçesi Akkuyu Mahallesi'nde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı çok sayıda itfaiye ekibi ve vatandaşların müdahalesiyle söndürüldü. Yangında, 15 dönüm ormanlık alanın zarar gördüğü belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler