Erdoğan, konuşmasında Ankara ve İstanbul'dan bahsetmedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonuçlara ilişkin yaptığı açıklamada, "Biraz sonra Ankara'ya geçip balkon konuşması yaparak seçim sonuçlarını değerlendireceğim. AK Parti ve Cumhur İttifakı tarafından kaybedilen belediye başkanlıkları olmuştur. Bu da demokrasimizin bir sonucudur." dedi. Erdoğan'ın açıklamasında İstanbul ve Ankara'ya değinmemesi dikkatlerden kaçmadı.

Yayınlanma: 31.03.2019 - 22:06
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, saat 22:10'da yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, AKP ve Cumhur İttifakı tarafından kaybedilen belediyelerin olduğunu söyledi. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ni değerlendirirken, "Sonuçlar göstermektedir ki, bu seçimlerden AK Parti olarak tıpkı 3 Kasım 2002 seçimlerinden bu yana hep olduğu gibi yine açık ara birinci parti olarak çıktık. Cumhur İttifakı'ndaki ortağımız Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte ittifaklar bazında da birinci olduk." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonuçlarını takip ettiği Tarabya'daki Huber Köşkün'nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri'ni demokratik bir olgunluk içinde tamamladığını belirten Erdoğan, milletin bir kez daha iradesini oldukça yüksek bir katılım oranıyla sandığa yansıttığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonuçlarının ülkeye, millete, şehirlere, mahallelere hayırlı olmasını dileyerek, şunları kaydetti:

"Artık yavaş yavaş şekillenmeye başlayan sonuçlara göre, şehirlerimizi yönetme sorumluluğunu üstlenecek olan büyükşehir, il, ilçe tüm belediye başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz, il genel meclis üyelerimiz, mahalle ve köylerimizde göreve gelen muhtarlarımız görevlerini üstlenecekler, hepsini tebrik ediyorum. Biraz sonra Ankara'ya hareket edeceğim ve genel merkezimizde artık geleneksel hale gelmiş olan balkon konuşmamızı yaparak, seçim sonuçlarını Ankara'da değerlendireceğim.

Sonuçlar göstermektedir ki, bu seçimlerden AK Parti olarak tıpkı 3 Kasım 2002 seçimlerinden bu yana hep olduğu gibi yine açık ara birinci parti olarak çıktık. Cumhur İttifakı'ndaki ortağımız Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte ittifaklar bazında da birinci olduk. AK Parti ve Cumhur İttifakı açısından kazanılan ve kaybedilen belediye başkanlıkları elbette olmuştur. Her kazanç ve her kayıp milletimizin takdiridir. Bu da tabii demokrasinin bir gereğidir. Kabullenilmesi gereken bir gerektir. Kazandığımız yerlerde milletimizin gönlüne girdiğimizi, kaybettiğimiz yerlerde de bu konuda yeteri kadar başarılı olamadığımızı kabul edecek, buna göre hareket tarzımızı da tabii ki belirleyeceğiz."

 

 

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler