HDP: Seçimin kaybedeni Cumhur İttifakı

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Diyarbakır'da yaptığı konuşmada "Bu seçimin kaybedeni Cumhur İttifakı olmuştur. Açık ve net olarak söylüyoruz. Bizler, bu mücadelemizi devam ettireceğiz, barışa olan özlemimizi, demokrasiye olan özgürlüklere olan inancımızı her daim sürdüreceğiz"dedi

Yayınlanma: 01.04.2019 - 00:14
Abone Ol google-news

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Diyarbakır İl Binası önünde toplanan binlerce kişiye seslendi. Seçim sonuçlarını değerlendiren Buldan şöyle konuştu:

"Bu başarı sizin başarınızdır. Hepinizin emeğine sağlık!  Önümüze çıkarılan her türlü engeli aşarak kazandık, başardık. Bu başarıyı açlık grevinde olan sevgili Leyla Güven’e ve tüm arkadaşlarımıza atfediyoruz. Bugün seçim sonuçlarını televizyondan takip ediyoruz. Henüz açıklanmayan, sonuçlanmayan birçok yer var. Ama açıklandığı kadarıyla Türkiye’nin her yerinde demokrasi güçleri kazandı. İktidarın bu mesajı iyi okuması ve iyi değerlendirmesi lazım. Özellikle burada, bölgede kayyımlar artık bitmiştir. Kayyım politikası çökmüştür. Halkımız kayyım siyasetini benimsemediğini bir kez daha ortaya koymuştur.

Biz Türkiye’nin batısında da AKP’ye ve faşizme ders verdik. Ankara’da, Antalya’da, Adana’da, Mersin’de büyükşehirlerde aday çıkarmayarak, demokratik güç birliklerini destekleyerek iktidara büyük bir ders verdik.  İşte AKP hükümeti verilen bu dersi, verilen bu cevabı iyi okumalıdır.

'ŞIRNAK'TA DIŞARIDAN 12 BİN KİŞİ OY KULLANDI'

Çok değerli halkımız bizler Şırnak’ta kaybetmedik. Bugün Şırnak'a dışarıdan sadece 12 bin kişi, oy kullanmak üzere gönderildi. Yani Şırnak bir şekilde gasp edildi. O yüzden biz Şırnak'ı kaybettik demiyoruz.

'CUMHUR İTTİFAKI KAYBETTİ'

Bu seçimin kaybedeni Cumhur İttifakı olmuştur. Açık ve net olarak söylüyoruz. Bizler, bu mücadelemizi devam ettireceğiz, barışa olan özlemimizi, demokrasiye olan özgürlüklere olan inancımızı her daim sürdüreceğiz. Ta ki bu topraklara barış, özgürlük, eşitlik ve demokrasi gelene kadar. Kimsenin bundan kuşkusu olmasın."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler