Başkentte AKP kaybetti. CHP’nin adayı Mansur Yavaş, kıran kırana geçen yarışı kazandı

31 Mart yerel seçimlerinin en çarpıcı sonuçlarından birisi Ankara’dan geldi. CHP’nin adayı Mansur Yavaş, kıran kırana geçen yarışı kazandı ve başkent 25 yıl sonra tekrar CHP’ye geçti.

Yayınlanma: 01.04.2019 - 01:36
Abone Ol google-news
<video:1324319>

CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç, 21.30 sıralarında CHP Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyerek ellerindeki verilere göre Mansur Yavaş’ın seçimi kazandığını açıkladı.

‘Ankara’da tarih yazılıyor’

“Şu anda demokrasimiz adına, milletimiz adına Ankara’da bir tarih yazılıyor” diyen Koç, “Ankara’nın dış ilçeleri başta olmak üzere, Ankara’nın metropol ilçelerinde sandıkların büyük çoğunluğu açılmamışken elimizdeki verilere göre yüzde 5-6 farkla seçimi Ankara’nın CHP ve Millet İttifakı adayı Mansur Yavaş kazanmıştır. Hem elimizdeki simülasyon verileri, hem resmi yavaşlatılmış bilgi akışı dahi 3 puanlık bir fark gösteriyor. Bunu yapmamızın nedeni, seçimde yenilgi noktasında hazımsızlık yaşayanların sonucu kabul etmeleridir” diye konuştu.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 56 dakika veri akışını dondurduğunu kaydeden Koç, “CHP Genel Başkan Yardımcıları YSK’ye giderek sürecin takipçisi olmuşlardır. Değerli Ankaralı hemşehrilerimiz, vakur ve sakin olacaksınız, hiçbir taşkınlığa yol açmayacaksınız. Tüm tasnif işlemleri bitene kadar sandıklardaki görevlilerimiz görevlerine inanmış bir şekilde devam edeceklerdir. Olumlu yönde daha da farklı bir sonuç çıkabilir. Evet, 25 yıl sonra Ankara’da bir tarih yazılıyor, demokrasimiz ve cumhuriyetimiz adına son derece önemli bir sonuçtur” değerlendirmesini yaptı.

CHP, Çankaya ve Yenimahalle belediyelerini korurken Elmadağ’ı da AKP’den aldı. Elmadağ’da Saadet Partisi’nin adayı seçime 3 gün kala AKP lehine adaylıktan çekildiğini açıklamış, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Baskı ve tehditlerle yıldırmaya çalışıyorlar” açıklaması yapmıştı. MHP, elindeki Gölbaşı ve Polatlı belediyelerini korurken MHP’nin elindeki Etimesgut Belediyesi için kıran kırana bir yarış yaşandı. LHP Etimesgut’ta yarışı az bir farkla kazandı.
Kesin olmayan sonuçlara göre Pursaklar ve Akyurt’ta AKP’nin adayları galip geldi. Ankara’nın Keçiören, Altındağ, Sincan, Mamak, Kahramankazan, Akyurt, Çubuk, Kalecik, Kızılcahamam, Çamlıdere, Güdül, Ayaş, Beypazarı, Nallıhan, Bala, Şereflikoçhisar ve Evren ilçelerinde AKP yarışı önde bitirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler