Fethullah Gülen'den sert sözler: Bize paralel diyenler...

Fethullah Gülen skandal açıklamalarına bir yenisini daha ekledi: Bize paralel diyenler cennete gidemez.

Yayınlanma: 20.10.2014 - 18:32
Abone Ol google-news

Fethullah Gülen, kendisine ve Cemaat'ine "Paralel" diye hitap edilmesinden rahatsızlığı dile getiren yazıda, şu ifadeleri kullandı;

BİZE PARALEL DİYENLER CENNETE GİDEMEZ

"Mesela, Hareket için tahminlere göre, bütün dünyada 15-20 milyon kadar sempatizanı var. Bunların bütününe birden paralel dediğiniz zaman, sülük dediğiniz zaman, bu küfre denk bir günahtır. Onca insandan “Hakkını helal et” deyip rûberû haklarını helal ettirmedikçe, o insanın Cennet’e gitmesi mümkün değildir; elli tane İstanbul fethetse dahi mümkün değildir. Zaten Allah o kadar şey onlara lütfetmez de. Şimdi imam-ı âdil gibi zirve yapmış bir insan olmak varken, böylesine hadîde (çukura) yuvarlanmış, esfel-i sâfilîn mahluku imam-ı câir olmak, bir insan için ne kadar acı bir şey!.."

20 MİLYONA YAKIN SEMPATİZANI OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

Cemaati'ne dünyada 20 milyona yakın sempatizanı olduğunu iddia eden Gülen, "Koskocaman, 10-15 milyon bir cemaati hedef alarak, onlar için nâsezâ nâbecâ -kafirin bile demediği- şeyleri dememiş. Eğer demişse, imam-ı câir; dememişse, imam-ı âdil." ifadelerini kullandı. Oysa ki; 30 Mart’ta ve 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Gülen örgütü büyük bir hezimet yaşamış, hiç de öyle bir gücü olmadığı anlaşılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler