‘Hocaların hocası’nı anıyoruz

Ahmet Taner Kışlalı’nın katledilişinin üzerinden 15 yıl geçti.

Yayınlanma: 21.10.2014 - 00:03
Abone Ol google-news

Bombalı saldırı sonucu 21 Ekim 1999’da yaşamını yitiren gazetemiz yazarı ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, katledilişinin 15. yıldönümü olan bugün Ankara Üniversitesi Cebeci Kampusu’nda düzenlenen programla anılacak. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, “O, hayatta olmasa da Ankara Üniversitesi’nin bir çınarıdır ve ebediyete kadar öyle kalacaktır” dedi.

Kışlalı, 1951 yılında Kilis Kemaliye   İlkokulu’ndan sonra, Kilis Ortaokulu’nu ve Kabataş Erkek
Lisesi’ni bitirdi. Kabataş Erkek Lisesi’nden sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni
kazandı. Okurken bir yandan da Yeni Gün’de spor muhabirliği yaptı. 1962-1963 yılları arasında Yeni Gün gazetesinde yazıişleri müdürlüğü görevini üstlendi. Paris Üniversitesi’nde anayasa hukuku ve siyaset bilimi dalında “Modern Türkiye’de Siyasi Güçler” başlıklı doktorasını verdi. 1972 yılında doçent olan Kışlalı, 1977 yılında CHP listesinden İzmir milletvekili seçildi. 1978 yılında da Ecevit hükümeti döneminde Kültür Bakanı olarak görev yaptı. 1988’de profesörlüğe yükselen Kışlalı, 1991 yılından katledildiği güne kadar da gazetemiz Cumhuriyet’te, “Haftaya Bakış” başlığıyla köşe yazıları yazıyordu. Kışlalı, 21 Ekim 1999 günü evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu yaşamını  yitirdi. Akit gazetesi ise suikasttan önce hakkında bir haber yayımlamış ve Kışlalı’nın üzerine çarpı atılmış fotoğrafını manşetten vermişti.

Kışlalı, 15. ölüm yıldönümü olan bugün, Ankara Üniversitesi’nde, kendi adını taşıyan Ahmet Taner Kışlalı Sanatevi’nde düzenlenen programla anılacak. Program, İletişim Fakültesi’nde yer alan sanatevinde saat 13.30’da başlayacak. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş de Kışlalı
için görüşlerini şöyle dile getirdi:

“Ankara Üniversitesi ve Türkiye için önemli kayıp olan değerli bilim insanı Ahmet Taner Kışlalı için üzüntümüz hiç bitmeyecek. Hayatta olmasa da Ankara Üniversitesi’nin bir çınarıdır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler