Polis ve iş makineleri Validebağ Korusu'nda

Yapılaşmaya açılan ancak halkın direnişiyle inşaatın engellendiği Validebağ Korusu'na bu sabah iş makineleri ve çevik kuvvet polisleri geldi.

Yayınlanma: 21.10.2014 - 09:16
Abone Ol google-news

Validebağ Korusu'nda hareketli saatler yaşanıyor. Yapılaşmaya açılan koruda inşaatı engellemek için bugün halk direnişe geçti.

Bu sabah saatlerinde çok sayıda çevik kuvvet ve yıkım ekibi korunun bulunduğu yere geldi. Sosyal medya üzerinden örgütlenenler ve mahalleli korunun önünde toplandı. Hukuki sürecin devam ettiğini belirten çevre sakinleri çalışmaya tepki gösterdi.

MAHALLELİ İLE ZABITA ARASINDA GERGİNLİK

Üsküdar'daki Validebağ korusu yanında bulunan arazide başlayan cami inşaatı çalışmaları sırasında Üsküdar Belediyesine bağlı zabıta ekipleri ile mahalleli arasında gerginlik yaşandı.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt'ün de aralarında bulunduğu bir grup vatandaş inşaat alanını çevreleyen demir perdeleri yıkmaya çalıştı.

Mahallelinin alkış ve ıslıklarla destek verdiği eylemde inşaat alanına girişi engelleyen zabıta ekipleri ve vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı.

'Zabıta ekipleri ile karşı karşıya gelmek istemiyoruz' diye bir vatandaş, ekipleri alanın dışına davet etti.

Ekiplerin çıkmaması üzerine vatandaşlar 'polis dışarı' diye slogan attı. Validebağ'ın bitişindeki arazide sabah saatlerinde başlayan inşaat çalışmaları devam ederken vatandaşların bekleyişi sürüyor. 

VALİDEBAĞ'DAKİ YIKIMDAN İLK GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler