Savcı, iki polisin cezalandırılmasını istedi

Onur Yaser Can’ın kız kardeşi Ezgi Sevgi Can: ‘Geç gelen adalet adalet değildir’

Yayınlanma: 02.04.2019 - 11:42
Abone Ol google-news

 

Karakolda polisler tarafından işkence görmesinin ardından yaşamına son veren ODTÜ mezunu mimar Onur Yaser Can'ın gözaltı tutanaklarında değişiklik yaptıkları iddia edilen Narkotik Şube Müdürlüğü’nde görevli iki polisin yargılandığı dava görüldü. Mütalaasını açıklayan duruşma savcısı iki polisin, “Resmi belgede sahtecilik” ve “Resmi belgeyi bozmak” suçlarından 6 yıldan 15,5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık polisler katılmazken, Onur Yaser Can’ın babası Mevlüt Can, kız kardeşi Ezgi Sevgi Can ve Can ailesinin avukatları katıldı. 

"Emniyetten bilirkişi tayin edilmesi doğru değildir” 

Duruşmada beyanda bulunan Can ailesinin avukatlarından Ercan Kanar bir önceki celsede dosyanın bilirkişiye gönderilmesine karar verildiğini anımsatarak, belirlenen bilirkişinin mesleğinin belirtilmediğini aktardı. Kanar, “Kendi araştırmalarımız sonucu tayin edilen bilirkişinin emniyet mensubu olduğunu öğrendik. Böyle bir dosyada emniyetten bilirkişi tayin edilmesi doğru değildir” dedi. Ayrıca Kanar dosya kapsamında iki polisin yargılandığını anımsatarak, olay tarihinde narkotik şubede görevli sorumlu polis şeflerinin de yargılanması gerektiğini aktararak onlar hakkında mahkemenin suç duyurusunda bulunmasını istedi. 

‘Adaleti geciktirmeyin’


Avukat beyanlarının ardından söz alan Ezgi Sevgi Can ise yapılan sahteciliğin abisini ölüme sürüklediğini aktararak, “Bizler yapılan sahteciliği örtbas etmek için yapılan sahteciliği kanıtlamaya çalışıyoruz. Bunun adı zulümdür. Bu ülkede halen bir şeyler yapmaya çalışan bir insan olarak sizden adaleti geciktirmemenizi talep ediyorum. Dava zaman aşımına uğramadan ulaşılabilecek tüm ipuçlarına ulaşmanızı istiyorum. Geciken adalet adalet değildir” diye konuştu.

 

Beyanların ardından mütalaasını açıklayan duruşma savcısı iki polisin “Resmi belgede sahtecilik” ve “Resmi belgeyi bozmak” suçlarından 6 yıldan 15,5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

‘Ceza arttırılsın’

Avukat Ercan Kanar ise savcının mütalaasına kısmen katıldıklarını söyleyerek sanıklara verilecek cezanın TCK 204/3 gereği yarı oranında arttırılması gerektiğini söyledi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti olay tarihinde narkotik şubede sorumlu müdür olarak görev yapan polisler hakkında suç duyurusunda bulunulması talebinin hükümle birlikte değerlendirilmesine karar vererek duruşmayı Nisan ayına erteledi. Mahkeme heyeti sanıkların bir dahaki duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler