Silopi'de bankalara kaymakamlık formülü

Şırnak’ın Silopi İlçesi'nde IŞİD protestolarında göstericilerin saldırısı sonucu büyük çapta hasar gören banka şubeleri için kaymakamlık giriş kapısının sağına ortak ATM cihazı yerleştirildi. Ziraat Bankası ise tadilat süresince kaymakamlık binasında açtığı şubede hizmet vermeye başladı.

Yayınlanma: 21.10.2014 - 13:48
Abone Ol google-news

Silopi'de IŞİD protesto gösterileri sırasında, ilçede bulunan 7 banka şubesi hasar görmüş ve bu bankalara ait 9 ATM cihazı da kullanılmaz hale gelmişti. İlçede görev yapan ve maaşlarını bankalardan alan memurlar ile bankada işlem yapacak vatandaşların mağdur olmaması için, kaymakamlık binasının giriş kapısının sağ tarafında, bankalara ait ortak bir ATM cihazı yerleştirildi. Vatandaşlar günlük para çekme ihtiyaçlarını, oluşturdukları uzun kuyruklar sonrasında giderebiliyor.

ATM önünde para çekme kuyruğunda bekleyen vatandaşlardan Mazlum Yiğit, "Şuan para çekmek için sıradayız. Ama durumu görüyorsunuz. Ekstra da olmuyor ortak ATM kullanılıyor. Tüm bankalar yandı. Sıramızın gelmesini bekliyoruz" dedi. Kuyrukta bekleyen bir diğer vatandaş Orhan Yaşar ise, "Tek ATM olduğu için yaklaşık 1 saattir sırada bekliyorum. İnsanların halini görüyorsunuz. Banalar yanmış durumda, mecburuz. Perişan durumdayız" diye konuştu.

Bu arada kaymakamlık binası karşısında bulunan Ziraat Bankası ise tadilat ve onarıma girdi. Banka geçici olarak kaymakamlık binasındaki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na ait bir bölüme yerleştirildi. İlçedeki iş adamları ise banka işlerini en yakın çevre il ve ilçelere giderek çözmeye çalışıyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler