Sayıştay 17 şüphelinin peşinde

Sayıştay, kamuyu zarara uğrattığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan 17 bürokratın peşine düştü. Firarda olduğu tespit edilen ve aralarında il özel idaresi, karayolları ve sosyal hizmetler yöneticilerinin olduğu 17 kişi için resmi ilan yayınlayan Sayıştay, “15 gün içinde adresinizi bildirin, savunmanızı verin” çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 22.10.2014 - 09:09
Abone Ol google-news

Sayıştay, yaptığı denetimlerde kamuyu zarara uğrattıklarını belirlediği ve aralarında AKP’li eski belediye başkanlarının da bulunduğu 17 kişinin peşine düştü. Bu aşamaya kadar bu kişilere ulaşamayan Sayıştay, resmî ilan yoluyla firarilere seslendi; “15 gün içinde adresinizi bildirin, savunmanızı verin, yoksa gereğini yapacağım.”

Kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarına ilişkin sayısız yolsuzluk usulsüzlük tespiti yapan ancak buna ilişkin raporları öncelikle Meclis’te hasıraltı edilen, böylece giderek etkisizleştirilen Sayıştay Başkanlığı’nın firari bürokratlarla ilgili ilanı dünkü Resmî Gazete’de yayımlandı.

Gazeteport'un haberine göre; Sayıştay’ın Kamu zararı tespit ettiği (ağırlıkla 2013, az sayıda 2012 yılı hesapları) kurumlar arasında Çanakkale İl Özel İdaresi, Karayolları Genel Müdürlüğü, İstanbul SHÇEK, Kahramanmaraş Belediyesi, Elazığ Belediyesi, Antalya Muratpaşa Belediyesi, Şanlıurfa Belediyesi ve Kredi Yurtlar Kurumu da yer aldı.

ARANAN AKP’Lİ BAŞKAN

Sayıştay’ın kamu zararına yol açtığını düşündüğü ve ilanla peşlerine düştüğü 17 yönetici ve sorumlu arasında Elazığ belediyesinin bir önceki AKP’li belediye başkanı Selmanoğlu ismi dikkat çekti. AKP’li Selmanoğlu geçen yıl 45 sanıkla birlikte yargılandığı ihaleye fesat vb.suçları içeren yolsuzluk davasında da hapse mahkum edilmişti. Diğer firariler arasında Genel Müdür yardımcıları, daire başkanı, ihale komisyonu üyesi, Çocuk Yuvası Müdürü, İl Genel Meclisi üyesi, Çevre mühendisi, tahakkuk sorumlusu unvanlı isimler de yer aldı.

 

‘GELİN YOKSA KARIŞMAM’

Sayıştay Başkanlığı’nın kamu zararından sorumlu gördüğü için savunmalarını almak istediği ancak kendilerine ulaşamadığını bildirdiği firarilerle ilgili ilan metni şöyle:

“Adları aşağıda yazılı Kamu İdarelerinin hizalarında belirtilen yıla ilişkin hesap ve işlemlerinin denetimi sırasında, denetçiler tarafından tespit edilen kamu zararına yol açan hususlar hakkında, 6085 sayılı Sayıştay Kanununun 48.maddesi ile bu Kanunun Geçici 3.Maddesi 2.fıkrası delaletiyle, mülga 832 sayılı Kanunun 48.maddesi gereğince yazılı savunmalarının alınması maksadıyla aranılan ve dairelerince gösterilen adreslerde bulunamayan ad ve soyadları ile memuriyet unvanı ve görevleri gösterilen sorumluların, konu ile ilgili sorgularını almak veya kendilerine tebligatın yapılabileceği açık adreslerini bildirmek üzere, ilan tarihinden itibaren 15 gün içinde bizzat veya yazı ile Başkanlığımıza başvurmaları gerektiği; aksi takdirde işbu ilanın tebligat yerine geçeceği ilan olunur”

 

İŞTE ARANANLAR LİSTESİ

Sayıştay’ın ilanında zararın meydana geldiği muhasebe birimleri, zarardan sorumlu görülen kişilerin ad-soyad-ünvanları ve görevleri şöyle sıralandı:

Çanakkale İl Özel İdaresi : Halil Rüştü Akgün-İl Genel Meclis üyesi (diğer sorumlu). / Karayolları Genel Müdürlüğü: A.Edip İşçeviren (bölge müdür yardımcısı-harcama yetkilisi), Şaban Hidayetoğlu (Bölge Müdür yardımcısı-harcama yetkilisi)./ Kredi-Yurtlar Kurumu:Seyfullah Güner-Daire Başkanı (lojman tahsis komisyonu üyesi)./ Antalya Muratpaşa Belediye Başkanlığı: Lütfiye Çağlıyurt-İmar Md.vekili-diğer sorumlu. /Elazığ Belediye Başkanlığı: M.Süleyman Selmanoğlu-Belediye Başkanı-Üst yönetici. / Elazığ İl Özel İdaresi Genel sekreterliği: Fuat Kabakulak-Tahakkuk sorumlusu./ Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı: Mustafa Özel (diğer sorumlu), Hülya Özdemir (makine mühendisi), Aslıhan Küpeli (diğer sorumlu), Atilla Hışır (Çevre Yüksek Mühendisi), Cemalettin İnce (diğer sorumlu), Benian Erkaplan (Meclis Üyesi)./ Şanlıurfa Belediye Başkanlığı: İbrahim Burç (diğer sorumlu)./ Şanlıurfa İl Özel İdaresi Genel sekreterliği: Aziz Coşkun (gerçekleştirme görevlisi)./ İstanbul SHÇEK Saymanlık Müdürlüğü: İ.İnci Gültekin -Çocuk Yuvası Müdürü (diğer sorumlu), Fatma Kocaman (Muayene komisyonu üyesi-diğer sorumlu).


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler