Binali Yıldırım: Seçimin şu an sahibi YSK'dır

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım gazetecilerin sorularını cevapladı. Yıldırım, " 'İmamoğlu'nun sonuçları açıklama yaparken aceleci davrandı' dediniz. Ancak henüz 3 bin oy sayılmışken açıklama yapmıştınız bunu nasıl değerlendiyorsunuz" sorusuna 'o günkü sayım sonucuna göre yaptığım bir açıklamadır' yanıtını verdi.

Yayınlanma: 05.04.2019 - 14:03
Abone Ol google-news

Binali Yıldırım'ın açıklamaları şöyle: 

"Şu anda beklemekten başka faaliyet yok. Seçimin şu an sahibi YSK'dır" dedi. 

Gelinen noktada oy farkları var mı? sorusuna, "Sayım devam ettiği için oranlar değişiyor. Belirli oranda farkın azaldığını görüyoruz..."

Kaydırmalarla ilglii kafa karışıklığı var? Siz nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna, "Bütün detay çalışmaları ilçelerdeki seçim kurullarındaki heyetler yapıyor. Bunları güncel olarak aktarmam doğru olmaz. Çalışmalar yasal olarak devam ediyor.Şu anda işler bitmeden bir şey söşlemem doğru olmaz, yakışık da almaz..."

Yıldırım'a zor soru

"İmamoğlu'nun sonuçları açıklama yaparken aceleci davrandı' dediniz. Ancak İmamoğlu henüz 3 bin oy sayılmışken açıklama yaptığınızı belirtmişti. Bunu nasıl değerlendiyorsunuz"

"Bu konuda açıklama yapmıştım. Benim o gün seçim akşamı 11,25’te bana gelen bilgiler, o günkü sayım sonucuna göre yaptığım bir açıklamadır. Bundan ibarettir, sonra devam edince şartlar değişti..." şeklinde cevapladı. 

İMAMOĞLU NEDEN ANKARA’DA HDP’Yİ ZİYARET ETMEDİ?

İlla cevap vermem gerekiyorsa, alacağını aldı, onlarla işi bitti. Belki onun için ziyaret etme ihtiyacı duymadı. Eğer eminlerse, bu kadar kendilerine güveniyorlarsa buyursunlar sayalım, neticeyi görelim. İstanbullular da adaylar da rahat etsin.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon