‘Gazeteciler yıldırılmaya çalışılıyor’

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), “6 Nisan Öldürülen Gazeteciler Günü” nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, “Geçmişte gazeteciler kurşunların hedefi oluyordu. Ne yazık ki, şimdi de meslektaşlarımız açılmış davalarla, tutuklamalarla yıldırılmaya çalışılıyor” denildi.

Yayınlanma: 05.04.2019 - 22:25
Abone Ol google-news

TGC’den yapılan açıklamada, Serbesti Gazetesi’nde yazdığı eleştirel yazılar nedeniyle öldürülen Hasan Fehmi’den bu yana, pek çoğu faili meçhul olmak üzere 66 gazetecinin katledildiği belirtilerek, “Demokrasiler, basın özgürlüğü ve düşünceyi ifade özgürlüğüyle test ediliyor. Basın ne kadar özgürse, düşüncesini ne kadar bağımsız bir şekilde yazabilirse o ülkedeki insanların da o kadar özgür olduğunu söyleyebiliriz. Basın özgürlüğü, düşünceyi ifade özgürlüğü, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için bir güvencedir. Öldürülen 66 gazetecinin fotoğrafları Basın Müzesi’nde Öldürülen Gazeteciler Galerisi’nde yer alıyor. Geçmişte gazeteciler kurşunların hedefi oluyordu. Ne yazık ki, şimdi de meslektaşlarımız açılmış davalarla, tutuklamalarla yıldırılmaya çalışılıyor” ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada, siyasetçilere, gazetecilerin mesleklerini yapmalarına engel olan psikolojik ve fiziksel şiddeti tırmandıracak söylemlerden kaçınma, gazetecileri hedef göstermeme, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını engellememe çağrısı yapıldı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler