Emek ve Demokrasi Platformu barış ve yaşam hakkı istedi

Diyarbakır’da sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları tarafından oluşturulan “Emek ve Demokrasi Platformu”, Leyla Güven öncülüğünde başlatılan süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemleriyle ilgili olarak yetkililere “Toplumsal barış ve yaşam hakkı için çok geç olmadan siyasal iktidarı, evrensel hukuk değerleri içerisinde sorunu çözmeye davet ediyoruz” çağrısı yaptı.

Yayınlanma: 06.04.2019 - 21:35
Abone Ol google-news

Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu, 17 ilden 278 sivil toplum kuruluşunun imzasıyla, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle 151 günden bu yana açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi Hakkâri milletvekili Leyla Güven ve cezaevlerinde süren destek eylemelerine dair deklarasyon yayımladı.

Sur ilçesindeki Demir Otel’de düzenlenen basın açıklamasına, imzacı kuruluşların temsilcileri katıldı.

“Ölüme karşı yaşamı savunuyoruz” pankartı önünde açıklama yapan Emek ve Demokrasi Platformu dönem sözcüsü Mehmet Gürbüz, “Sivil toplum kuruluşları olarak ilkelerimiz ve mücadelemiz evrensel hukukun tesisi, demokrasinin inşası ve toplumsal barışın sağlanması içindir. Ülkemizde çok ciddi siyasal bir krizle karşı karşıyayız. Tüm toplumsal kesimler ciddi bir baskı ile susturulmak istenmektedir. En temel hakların kullanımı bile hukuksuz bir şekilde engellenmektedir. Git gide hukuk devletinin normlarından uzaklaşma bizleri kaygılandırmaktadır” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler