Komisyona 'çay içme' ziyareti... Sarraf ve Güler tanıklıktan çekildi

TBMM 17 Aralık Soruşturma Komisyonu'nun İstanbul Adliyesi'nde, tanık ifadelerine başvurduğu öğrenildi. Tanık olarak ifadesine başvurulmak istenen iş adamı Rıza Sarraf ve Barış Güler tanıklıktan çekildi.

Yayınlanma: 24.10.2014 - 15:08
Abone Ol google-news

TBMM'de 4 eski bakanla ilgili yolsuzluk ve rüşvet iddialarını incelemek için kurulan soruşturma komisyonu Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda çalışmalarına başladı. Komisyon üyeleri "17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet" soruşturması kapsamında hakkında takipsizlik kararı verilen Rıza Sarraf'ı tanık sıfatıyla ifade vermek üzere adliyeye geldi. Sarraf, tanıklıktan çekilme kararı aldı.

BARIŞ GÜLER DE DÜN DİNLENDİ

İki AKP bir CHP milletvekilinden oluşan komisyon, Pazartesi gününden itibaren başladığı çalışmalar kapsamında hakkında 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasında takipsizlik kararı verilen kişileri tanık sıfatıyla ifadeye davet etti. Komisyon dün, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Rüçhan Bayar ve Özgür Özdemir'ı dinledi. Güler'in oğlu Barış da Sarraf gibi tanıklıktan çekildi.

Rıza Sarraf geldiği gibi gitti - VİDEO


10 DAKİKA SÜRDÜ

Bugün ise Rıza Sarraf komisyon üyelerinin daveti üzerine öğleden sonra Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na avukatıyla birlikte geldi. Sarraf, komisyonla yaklaşık 10 dakikagörüştü. Soruşturmayı yürüten savcı Ekrem Aydıner ile de görüşen komisyon üyeleri savcıdan dosya hakkında bilgi aldı.

16 EKİM'DE TAKİPSİZLİK VERİLMİŞTİ

17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk soruşturması kapsamında aralarında eski bakanlar Muammer Güler,  Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında komisyon kurulmuştu. 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasında savcı Ekrem Aydıner, 16 Ekim'de takipsizlik kararı vermişti. Rıza Sarraf, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan ve eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın da bulunduğu 53 kişi hakkında delillerin usulsüz toplandığı, herhangi bir örgüte rastlanılmadığı ve suç unsurunun oluşmadığı gerekçeleriyle şüphelilerin yargılanmasına gerek görmemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler