Gazi Yiğit'ten Erdoğan'a: Politikalarınız yüzünden şerefsiz diyebiliyorlar

Bindiği belediye otobüsünün şoförü tarafından hakarate uğrayan Gazi Yiğit, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na “Sizlerin uyguladığı politikalar yüzünden bizlere bu insanlar şerefsiz diye hitap etmektedir” sözleri ile seslendi.

Yayınlanma: 27.10.2014 - 15:22
Abone Ol google-news

Dört buçuk yıl Şırnak Özel Harekat Birliği’nde görev yapan, 2007’de 28 yaşındayken girdiği çatışmada, biri dirsek altı, diğeri dirsek üstünden 2 kolunu, sağ ayağını bir de gözünü kaybeden Gazi Yılmaz Yiğit’in Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı belediye otobüsü şoförü arasında yaşanan olay tartışma yarattı. TSK Rehabilitasyon Merkesi’ne gitmek üzere kızıyla birlikte otobüse binen Yiğit, “gaziyim” diyerek şoförün yanından geçti ve yerine oturdu. Yani Gazi kartını basmadı. Belediye Otobüsünün Şoförü Vahit Çatal, “Kartı bas” diye bağırarak uyarıda bulundu. Yiğit, “Gazi olduğumu söyledim. Kart pantolonumun arka cebinde. Ellerim yok, çıkaramıyorum, siz alır mısınız?” dedi.
Ardından otobüs şoförünün Gazi Yiğit’e söyledikleri ise, karakol tutanaklarına “Bana ne. Çıkarmak zorunda mıyım? Bunlar hep böyle. Benim için mi kollarını kaybettin. Sana iyi olmuş, iyi ki kaybetmişsin. Senin gibi şerefsiz bir gaziden 2 bin 500 lira tazminat aldım” olarak yansıdı.

Şoför Yiğit’e yumruk da attı ama yumruk Yiğit'e denk gelmedi.

Gazi Yiğit ve diğer gazi arkadaşları Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Gazi Yiğit, “Ben Şırnak’ta 7 yıl boyunca Özel Hareket Birliğinde görev yaptım, yanımda birçok arkadaşım şehit oldu, gazi oldu ve sonunda 2 kolumu, 1 bacağımı ve 1 gözümü kaybettim. Dün akşam Ankara Büyükşehir Belediyesi belediye otobüsüne bindim, otobüse binerken Gazi olduğumu söyledim, bana binerken otobüs şoförü, bir şey söylemedi inerken de, bana ‘Kart basmadınız’ dedi, ben de gazi olduğumu çipli kartımın ve kollarımın olmadığını belirttim. Bunun üzerine bana ‘Gazi olman beni ilgilendirmez’ dedi, kart basmam için ısrar etti ve sonunda bana bağırarak insanların için de ‘Sizin gibi şerefsizlerden bıktım. Senin gibi şerefsiz bir gaziden 2 bin 500 TL tazminat aldım, benim için mi gazi oldun şerefsiz’ diyerek üzerime yürüdü. Şimdi Başbakan, Cumhurbaşkanına sesleniyorum sizlerin uyguladığı politikalar yüzünden bizlere bu insanlar şerefsiz diye hitap etmektedir” ifadelerini kullandı.

Gazi'ye 'şerefsiz' diyen şoför açığa alındı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler