Kürşat Mican’a hapis cezası

İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Neve Şalom Sinagogu’na 20 Temmuz 2017’de düzenlenen saldırı nedeniyle yargılanan Alperen Ocakları eski İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican hakkında mahkeme kararını verdi. Mahkeme Mican’a, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan ise 1 yıl hapis cezası verdi.

Yayınlanma: 16.04.2019 - 15:42
Abone Ol google-news

İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada savunma yapan sanık Kürşat Mican hakkındaki suçlamaları reddederek şu ifadeleri kullandı: “Olay tarihinde İsrail devletinin Filistinlilere yönelik yaptığı uygulamalar nedeniyle Türkiye’deki Musevi asıllı vatandaşlarımızın bu konuda tepkisiz kalmamalarını sağlamak amacıyla benim de başkanı olduğum Alperen Ocakları Vakfı tarafından böyle bir eylem tertip edildi. Eylem sonrası güvenlik kameralarını incelediğimde bazı şahısların sinagogun kapısını tekmelediğini gördüm. Güvenlik güçleri bu mahalde yoklardı. Sinagoga taş atan şahıslar bizim gruptan değildir. Suçsuzum.” 

Kararını açıklayan mahkeme sanık Mican’ın, “Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit”, “İnanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme” ve “İbadethanelere mezarlıklara zarar vermeye azmettirme” suçlarından beraatine karar verdi. Mican’a, “Halkı kin ve düşmanlığa alanen tahrik etme” suçundan ise 1 yıl hapis cezası veren mahkeme cezanın ertelenmesine yer olmadığına hükmetti.

Alperen Ocakları'ndan açıklama 

Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanlığı, karar sonrası Mican ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada,  "21 Ekim 2018 tarihinde  görevden alınan Kürşat Mican'ın yukarıda belirtilen tarihten itibaren  vakfımız ile hiçbir bir bağı ve alakası kalmamıştır.  Belirtilen tarihten itibaren Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanımız Sayın Nail Gün'dür" denildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler