HDP'lilerin eylemine polis müdahalesi; milletvekili yaralandı

YSK’nin seçilme mazbatasını, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde belediye başkanlığını kazanan HDP adayı Zeyyat Ceylan yerine AKP adayı Hüseyin Beyoğlu’na verilmesini protesto eden gruba polis müdahale etti. HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun yaralandı.

Yayınlanma: 17.04.2019 - 13:35
Abone Ol google-news

YSK’nin kararını protesto için Bağlar ilçesindeki Koşuyolu Parkı’nda toplanmak isteyen gruba polis izin vermedi. Aralarında DTK Eşbaşkanı ve HDP milletvekili Berdan Öztürk, diğer HDP milletvekilleri Musa Farisoğulları, Remziye Tosun, Semra Güzel ve Saliha Aydeniz’in de olduğu grup parka girdi.

İzinsiz olduğu gerekçesiyle grubun açıklamasına izin vermeyen polis, uyarılara karşın dağılmayan gruba TOMA ile müdahale etti. HDP’li Remziye Tosun, suyun etkisiyle yere düşerek yaralandı. Bu sırada HDP Milletvekili Musa Farisoğulları’nın da polis tarafından darp edildiği görüldü. Farisoğulları, gözünden yaralandı. Yaralılar için ambulans beklenirken, TOMA milletvekillerinin de olduğu topluluğa su sıkmaya devam etti. Bir süre sonra milletvekilleri gelen ambulansla özel bir hastaneye götürülerek tedavi altına alındı. 

Remziye Tosun’un omurga kemiğinde çatlak olduğu ve beyninde olası bir kanama riskine karşı iki gün hastanede müşahade altında tutulacağı öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler