Defineciler mahsur kaldı: 1 ölü

Bursa'nın İznik ilçesinde, kaçak define ararken kazdıkları kuyuda mahsur kalan 7-8 kişilik grubu kurtarma çalışması başlatıldı. Girdikleri kuyuda mahsur kalan 7 kişiden 6'inci defineci de saat 07.30 sıralarında kurtarıldı.

Yayınlanma: 18.04.2019 - 22:58
Abone Ol google-news
<video:1352764>

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Elbeyli Mahallesi Kızıltepe mevkisinde define arayan 7-8 kişi olduğu belirtilen grup, kazdıkları yaklaşık 30 metre derinliğindeki kuyuya indi.

Bu grupla gelen ve kendi imkanlarıyla kuyudan çıkan kişi, arkadaşlarından uzun süre haber alamayınca durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine olay yerine AFAD, itfaiye, jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi.

Define arayan kişilerin metan gazından zehirlenmiş olabileceğinden şüphelenen ekipler, mahsur kalan kişilere ulaşmak için arama kurtarma çalışması başlattı.

İple kuyuya inen ekipler, mahsur kalan kişilere ulaşmaya çalışıyor. Ekipler ayrıca bölgede dedektörlerle gaz ölçümleri yapıyor.

6'İNCİ DEFİNECİ DE KURTARILDI

Bursa'nın İznik ilçesi Elbey Mahallesi Kızıltepe mevkiinde define aramak için girdikleri kuyuda mahsur kalan 7 kişiden 6'inci defineci de saat 07.30 sıralarında kurtarıldı. Kurtarılan kişiye sağlık ekipleri tarafından oksijen takviyesi yapıldı. Durumunun iyi olduğu belirtilen kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kuyuda sadece 1 işçinin kaldığı öğrenilirken, son defineciyi de kurtarmak için çalışmalar aralıksız sürüyor.

KAYMAKAMLIK'TAN AÇIKLAMA

İznik Kaymakam Vekili Suat Seyitoğlu'nun olaya ilişkin açıklaması şu şekilde:

"Şu anda bütün birimlerimizle ve Sayın Valimizin koordinesiyle burada kurtarma çalışmalarını yapıyoruz. İlk amacımız 7-8 vatandaşımıza sağlam bir şekilde ulaşmak. Niyetimiz bu. Çalışma çok titiz bir şekilde yürütülüyor. Jeneratör kullandıkları için bu gibi kazılarda oluyor böyle bir şey. Mazotun yaydığı gaz kokusuyla mı zehirlenme var? Bunu tam bilmemekle birlikte bir gaz zehirlenmesinin olabileceği düşünülüyor"

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler