Kemal Kılıçdaroğlu saldırıya uğradı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesinde saldırıya uğradı. Kılıçdaroğlu Genel Merkez'de partililerce karşılandı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk cümlesi ‘Üzüntüm şehide yapılan saygısızlığadır’ oldu.

Yayınlanma: 21.04.2019 - 13:58
Abone Ol google-news

<video:1355995>

 


Hakkari’de terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı’nın cenazesinde olaylar çıktı. Kılıçdaroğlu fiili saldırıya uğradı. Bu olayın ardından genel merkeze geçen Kılıçdaroğlu partililerce karşılandı.

 Kılıçdaroğlu'nu genel merkezde karşılayan Mehmet Bekaroğlu twitter hesabından 

"Genel Başkanımız sağlıklı bir şekilde Genel Merkeze ulaşmıştır. ilk cümlesi ‘Üzüntüm şehide yapılan saygısızlığadır’ oldu." bilgisini paylaştı.

Evin çevresinde önlemler alınmasına rağmen evin etrafında toplanan kalabalığın evi taşladığı bildirildi.


EVE SALDIRI ANI KAMERADA - VİDEO

<video:1356020>

CHP'den tepkiler

"Başta İçişleri Bakanı Soylu olmak üzere hedef gösterenler sorumludur"

CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Levent Gök, Çubuk'ta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde yapılan saldırıya ilişkin, "Yaşanan arbedede hepimiz bir yere savrulduk. Kemal bey iyi, güvenli bir yere alındı. Soğuk kanlı olmalıyız. Genel başkanımız bir açıklama yapacaktır" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Genel Başkanımız hala saldırı altında ancak durumu iyidir. Bu saldırıdan başta İçişleri Bakanı Soylu olmak üzere Genel Başkanımızı hedef gösterenler sorumludur" dedi.

AKP'den ilk açıklama

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:“Sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Üzgünüm ve kızgınım. Geçmiş olsun. Şiddet dilinin sokakta fiili şiddet üretmesine şaşıracak değilim. Başta biz siyasiler olmak üzere herkesin sorumluluğu büyük. Hep birlikte Türkiye olmanın gereklerine odaklanmalıyız.”

Valilikten açıklama

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle: "Çubuk ilçemizde icra edilen şehit cenazesi töreninde CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik müessif protesto eyleminin önlenmesine yönelik gerekli güvenlik tedbirleri alınmış olup olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır."

 Kemal Kılıçdaroğlu zırhlı araçla evden çıkarıldı 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çubuk ilçesinde güvenlik amacıyla tutulduğu evden zırhlı araçla çıkarıldı.

‘Saldırı dışarıdan organize edildi’

CHP örgütü olarak şehit ailesini ziyaret ettiklerini ve hiçbir sorun yaşamadıklarını belirten CHP Çubuk ilçe yöneticisi Can Kaderoğlu, “Olayları dışarıdan gelen bir ekip tarafından organize edildi. Fiziki saldırının yanı sıra taş, sopa atıldı, ellerine ne geldiyse attılar. Saldırıyı çeşitli yerlere yerleştirilmiş kişiler başlattı ve organize etti” diye konuştu.

CHP’nin Çubuk İlçe yöneticisi, yerel seçimlerde CHP’den adaylığında İyi Parti lehine çekilen, saldırı sırasında Kılıçdaroğlu'nun hemen arkasında bulunan Can Kaderoğlu, "CHP ilçe yönetimi olarak, şehit ailesinin evini ziyaret ettik. Başsağlığı dileklerimizi ilettik. Hiçbir sorun yaşanmadı. Bugünkü saldırıda da köyden ve bölgeden kimse dahil olmadı. Biraz önce köy muhtarı ile de görüştüm. Kendisi de olayları dışarıdan gelen bir ekibin organize ettiğini söylüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş cenazeye geldiğinde ufak tefek kimi tepkiler oldu ancak Kemal Bey geldikten sonra grup tepkilerini artırdı. Saldırı uzun sürdü. Fiziki saldırının yanı sıra taş, sopa atıldı, ellerine ne geldiyse attılar. Saldırıyı çeşitli yerlere yerleştirilmiş kişiler başlattı ve organize etti. Kılıçdaroğlu'nu yaklaşık 10 kişilik görevli korumalar, 20'den fazla partili grup ve çok az sayıda güvenlik görevlisi korumaya çalıştı. Ciddi bir güvenlik önlemi yoktu. Oradaki görevlilere grubun biber gazı kullanılarak dağıtılmasını söyledik ancak cenazeye biber gazı sıkamayız dendi. Saldırı sırasında cenaze işlemleri yapılmıyordu ve bir saldırı vardı. Bu yönde bir adım atılmadı. Kemal Bey'in arabasına ve saldırıdan sonra girdiğimiz eve saldırılar devam etti. Şimdi evin çevresined tedbir alındı ve etraftakiler dağıtılmaya çalışılıyor." dedi.

SALDIRI SONRASI KILIÇDAROĞLU BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ - VİDEO

<video:1356152>

KILIÇDAROĞLU SALDIRI SONRASI BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ 

 Kılıçdaroğlu’na Ankara’nın Çubuk ilçesindeki şehit cenazesinde yapılan saldırı sonrası Ankara girişinde zırhlı araçtan makam aracına binerken görüntülendiği anlara Cumhuriyet ulaştı.

KILIÇDAROĞLU'NUN ARACI BÖYLE TAŞLANDI - VİDEO

<video:1356302>

VALİ ŞAHİN: HERHANGİ BİR GÜVENLİK SORUNU YOK

Ankara Valisi Vasip Şahin, NTV canlı yayınında "Gerekli güvenlik tedbirleri alındı. Herhangi bir güvenlik sorunu yok. Bu konuyla ilgili sorumlular hakkında gerekli işlemler başlatıldı. Kılıçdaroğlu ile arkadaşlarımız temas halinde" diye konuştu.

CHP'DEN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI ÇAĞRISI

CHP'de olağanüstü toplantı çağrısı yapılarak CHP'li yönetici ve vekiller Ankara'ya çağrıldı.

 SÜLEYMAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırının kabul edilemeyeceğini ve tüm yönleriyle araştırıldığını bildirdi.

AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK'TEN KINAMA

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınadı.

Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Her türlü şiddet eylemini kınıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun diyoruz. Hukuk dışına çıkmaya kimsenin hakkı yoktur. Şiddet bir hak arama ya da protesto yolu değildir. Sorumlular açığa çıkarılacak ve gereken yasal işlem yapılacaktır." ifadelerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu'na 3. fiili saldırı
Kılıçdaroğlu, 30 Mart 2014'deki yerel seçimlerin ardından Meclis'te düzenleyeceği ilk grup toplantısı öncesinde de Meclis kulisinde Orhan Övet adlı bir kişininin yumruklu saldırısına uğramıştı.

Yumruk gözüne isabet eden Kılıçdaroğlu, saldırgandan şikayetçi olmamıştı.

Kılıçdaroğlu, 25 Ağustos 2016'da ise PKK'nın hedefi olmuştu. Kılıçdaroğlu'nun da içinde yer aldığı CHP konvoyuna Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine giderken, Yanıklı köyü yakınlarında silahlı saldırı düzenlenmişti. PKK'nın üstlendiği saldırıda 1 jandarma eri hayatını kaybetmiş, 2 asker yaralanmıştı.

<haber-yatay:1356216,1355974,1355993,1356035,1356102,1356345>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler