Sıla'yı döven Ahmet Kural'a hapis cezası

Oyuncu Ahmet Kural'ın, besteci ve şarkıcı Sıla'yı darp etmesine ilişkin davada karar çıktı. Mahkeme, Ahmet Kural'a 3 ayrı suçtan 16 ay 20 gün hapis cezası verdi. Karar sonrası açıklama yapan Sıla, Mutluyum. Adalete teşekkür ediyorum. Bu pozisyona düşebilecek bütün kadınlar için güven verici. Zor bir dönemdi. Bunun iddia olduğu söylendi, iftiralara uğradım. Ne kadar kuvvetli de olsanız, kolay değil sağlam kalmak. Bugün adalet beni yüreklendirdi. Susmak iyi bir fikir değil. Herkesten cesur ve yürekli olmalarını istiyorum. Yargının adil olduğu kanaatindeyim" dedi.

Yayınlanma: 22.04.2019 - 10:09
Abone Ol google-news

<video:1357001>

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Ahmet Kural gelirken; şikayetçi Sıla Gençoğlu ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları da duruşmaya katıldı.

KURAL'IN AVUKATLARI KEŞİF YAPILMASINI TALEP ETTİ
Ahmet Kural'ın avukatı Ahmet Kurutluoğlu, "Yargılamanın başından bu yana bize delil sunma imkanı verilmedi. Bu celse tanık dinletmek istiyoruz. Ayrıca olay yerinde keşif talebimiz vardır. Dosyada bilirkişi raporu vardır, rapora göre yandaki evden seslerin duyulmasının mümkün olmadığı yönündedir. Karşı taraf ve şahitleri, duyduk demektedir. Bu durumda mahkemenin önünde iki şık vardır. Birinci şık, bilirkişi raporuna inanıp tüm davaları reddedecektir. İkinci şık, şahide inanıp başka bir hüküm tesis edecektir. Dolayısıyla mahkeme yapacağı keşifle hiçbir bilirkişiye ihtiyaç duymadan yan evden sesin duyulup duyulmadığı gerçeğini keşif yaparak ortaya çıkaracaktır" dedi. Kural'ın avukatı Sibel Aydın ise "Müşteki Sıla'nın dilekçesinde 45 dakika boyunca mahkemede ise dinlenip dinlenip bir saat darp edildiğini söylemiştir. Ancak bu arada evden kaçmış şoförünü aramıştır" dedi. Bu sözler üzerine Sıla ve avukatı Rezan Epözdemir gülümsedi. Avukat Sibel Aydın, "Gülemezsiniz" diyerek tepki gösterdi. Avukat Rezan Epözdemir de "Buna siz karar veremezsiniz" diyerek karşı çıktı. Sibel Aydın daha sonra tanık dinletme ve keşif taleplerini yineledi.

REDDİ HAKİM TALEBİ REDDEDİLDİ
Mahkeme, Ahmet Kural'ın avukatlarının tanık dinletme ve olay yerinde keşif yapılması taleplerini reddetti. Taleplerin reddedilmesi üzerine Ahmet Kural'ın avukatları, reddi hakim talebinde bulundu. Mahkemede reddi hakim talebinin reddine karar verdi. Esas hakkındaki savunmalarının sorulması üzerime Kural'ın avukatlarından Sibel Aydın, müvekkilinin adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini, adil yargılanmadığını savunarak, taleplerinin reddedilmesini eleştirdi. Ahmet Kural'a son sözü soruldu. Kural'ın avukatları da "Son sözünü soramazsınız. CMK 216 buna manidir. Sormak isterseniz kürsü sizindir" dedi.

"MASUMUM, BERAATİMİ İSTİYORUM"
Bunun üzerine hakim, Ahmet Kural'a son sözünü sordu. Ahmet Kural son sözünde, "Olay gecesi evden çıkarken 'Seni bitireceğim' diyen hanımefendinin bunun proje olarak değerlendirdiği, daha sonra yargılamayı bu şekilde devam ettirmiştir. Ailemin, kariyerimin, mesleğimi lekenmesi nedeniyle bana attıkları 'Uyuşturucu kullanıyor' iftirasını kanıtlamak için hem kendisinden, hem benden uyuşturucu testi yapılmasını istiyorum. Kimin masal anlattığı ortaya çıksın. Ailemin evine geldiğinde uyuşturucu kullanmıştır. Kimseyi darp etmedim, hakaret etmedim. Masumum, beraatimi istiyorum" dedi. Mahkeme kararını açıklamak üzere duruşmaya 20 dakika ara verdi.

TOPLAM 1 YIL 4 AY 20 GÜN HAPİS VE ERTELEME
Aranın ardından hakim kararını açıkladı. Sanık Ahmet Kural'ı "Tehdit" suçundan 9 ay hapis cezasına çarptırdı. İyi hal indirimi yapan hakim, bu cezayı 7 ay 15 gün hapse indirdi. "Basit yaralama" suçundan 6 ay hapis cezasına çarptırılan Kural'ın bu cezası da iyi hal indiriminden 5 ay hapise indirildi. "Hakaret" suçundan ise 5 ay hapis cezası verilen Kural'ın bu cezası da iyi halden 4 ay 5 gün hapise indirildi. Kural toplam 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Verilen hapis cezalarının ise sanığa verilen hürriyeti bağlayıcı cezanın, sabıkası olmayışı, suç işleme konusunda eğilimi olmaması ve yargılama süresince mahkemede olumlu kanaat edinildiğinden cezasının şartsız olarak ertelenmesine karar verdi. Öte yandan sanık Ahmet Kural'ın sabıka kaydında belirtilen hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ilişkin bu karar kesinleştiğinde mahkemesine bildirimde bulunmasına da karar verdi. 

<video:1357029>

 

"Kadınlar nasıl adalet arasın?"

Karar sonrası açıklama yapan Sıla Gençoğlu'nun avukatı  Rezan Epözdemir, "Menfur bir hadise yaşandı. Hukuk yollarına başvurduk. Kural hakkında şikayetçi olduk. Bugün yargı son noktayı koydu. Kural'ın kasten yaralama, hakaret ve tehdit suçundan mahkum etti. Sanığa 16 yıl 20 gün ceza verdi. Bu hapis cezasının ertelenmesine karar verdi. 

Uyuşturucudan almış olduğu 10 aylık hapis cezası da uygulanacak. Bu sürecte algı operasyonları ve manipülasyonlar yapıldı. Bir haber bültenine video sunuldu. Adli Tıp Kurumu raporu var dendi. Parayla alınan özel bir rapordu. Adli Tıp Kurumu başkanı bile resmi bir açıklama yaptı. 'Böyle bir rapor' yok dedi. Bazı basın kuruluşları bu manipilasyonlara alet oldular. Mahkeme karar verdiği için Sıla hanım konuşacak.  Adil yargılamayı engellemeye çalıştılar ama Yüce Türk adaleti tecelli etti. 

Şiddet gören bir kadın hak aradığında saldırıya uğruyor. Bu şartlarda kadınlar nasıl hak arasın? Linç ediliyor. Şiddet gören bir kadın bu şartlarda nasıl hak arasın? 

Sıla: Mutluyum

Avukatının ardından konuşan SIla "Mutluyum" dedi. SIla'nın açıklamalır şöyle; "Mutluyum. Adalete teşekkür ediyorum. Bu pozisyona düşebilecek bütün kadınlar için güven verici. Zor bir dönemdi. Bunun iddia olduğu söylendi, iftiralara uğradım. Ne kadar kuvvetli de olsanız, kolay değil sağlam kalmak. Bugün adalet beni yüreklendirdi. Susmak iyi bir fikir değil. Herkesten cesur ve yürekli olmalarını istiyorum. Yargının adil olduğu kanaatindeyim" 

Ahmet Kural ve avukatından açıklama 

Ahmet Kural ve avukatı Sibel Aydın ise kararın ardından yaptıkları açıklamada mahkemeyi suçladı. Aydın, şunları söyledi: 

"Aldığı cezalar ertelendi. Taleplerimizin hepsi reddedildi. Savunma hakkı kullandıırılmadı. Adil bir dava olmadı. Son anda Ahmet Bey'in komşusu geldi. davayı değiştirecek bir sanıktı ama izin vermediler.

Ahmet Bey'in karşı komşusu geldi. Tanıklık etmek istedi. Sabah namaza kalktığını, Sıla'nın Ahmet beyin evinden sakince çıktığını gördüğünü söyledi. İfade vermek istedi. Ama dinlenmedi"  

 Sıla Hanım 45 dakika şiddet gördüğünü açıkladı ama şiddet gören insan hiçbir şey olmamış gibi çıkamaz."

 

<video:1357066>

 

Ahmet Kural: Bu bir intikam davası

Ahmet Kural ise şu açıklamalarda bulundu:

"Şiddette kesinlikle bulunmadım. İki sevgili arasında yaşanan bir olay buraya kadar geldi. Sokak tabiriyle eline almış bir belge  sallıyor. Mahkemede de söyledim. Hodri meydan... Test yaptıralım. Taleplerimiz reddedildi. Bunun bir üst mahkemesi var, ceza falan yok. Hapis cezası da yok. Bu iş daha bitmedi, bir üst mahkemesi var. Bu bir intikam davası ve intikam dönüşüdür. Bunu ilk kez söylüyorum; Sıla hanım, hem fiziksel hem de psikolojik şiddeti sever. Hem kadınlara hem de erkeklere psikolojik şiddeti sever. Herkes ne olduğunu bilecek. Test istedim, kim masal anlatıyor görsünler. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceğiz.""

OLAYIN GEÇMİŞİ

Şarkıcı Sıla, 29 Ekim 2018'de o dönem sevgilisi olan oyuncu Ahmet Kural'ın Zekeriyaköy'deki evinde darp, tehdit ve hakarete uğradığını belirterek savcılığa şikâyetçi olmuştu. Taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması üzerine İstanbul Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu'nca Ahmet Kural hakkında "Hakaret", "Tehdit", "Basit yaralama" suçlarından toplam 1 yıl 1 aydan 5 yıla kadar hapsi istemiyle dava açılmıştı. İddianamede sanık Ahmet Kural ile 5 tanığın ifadesine yer verilmişti. Sıla'nın doktor raporunun İstanbul Adli Tıp Şube Müdürlüğünce incelendiği ve yaralamanın basit tıbbi müdahale ile giderilebilir mahiyette yaralanma olduğu anlaşıldığı iddianamede yer almıştı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler