Kılıçdaroğlu'na saldırıyı önleyemeyen Soylu suç duyurusundan 'şeref' duydu!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırının ardından istifaya çağırılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Soylu yapılan şikayetli ilgili olarak ise "PKK ve avanesine kucak açanların benim için mahkemeye müracaat etmeleri şahsım adına şeref beratıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Yayınlanma: 26.04.2019 - 12:20
Abone Ol google-news

Soylu, resmi Twitter hesabından, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çubuk'taki cenaze töreninde uğradığı saldırı nedeniyle kendisinin de aralarında bulunduğu bazı kamu görevlileri hakkındaki suç duyurusuna ilişkin paylaşımda bulundu.

Bakan Soylu, paylaşımında, "PKK ve avanesine kucak açanların benim için mahkemeye müracaat etmeleri şahsım adına şeref beratıdır." ifadelerini kullandı.

SALDIRIDAN SONRA KAFA KARIŞTIRAN AÇIKLAMALAR

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çubuk'ta katıldığı şehit cenazesinden sonra uğradığı saldırı hakkında açıklamalar yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sözleri çok tartışılmıştı.

Soylu ne demişti: Şimdiye kadar yapılan çalışmalarda, olayın dışardan gelen bir provokasyondan kaynaklandığını tespit edemedik. Bizim ilk yaptığımız değerlendirmelerde, ortada organize bir provokasyon olmadığı görülmüştür. Bizim bulgularımızda şu ana kadar provokasyonu veya dışarıdan gelerek provokasyonu sağlayan bir tespitimiz söz konusu değildir.

Ne oldu: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıda “provokasyon olmadığını” iddia etmesine karşın soruşturmayı yürüten Çubuk İlçe Jandarma Komutanlığı’nın fezlekesinde gözaltına alınan şüpheliler için “olayı provoke ettiler” ifadesi kullanıldı.

Soylu ne demişti: Kılıçdaroğlu'na yumruk atan kişinin şehidin hısımı ve köylüsü olduğunu tespit ettik.
Ne oldu: Saldırgan Osman Sarıgün ifadesinde "Şehit Yener Kırıkcı ile bir bağım yoktur. Protestolar ve Kılıçdaroğlu’na yönelik olarak yapılan yuhalamalar ve PKK destekçisi olduğuna dair yapılan söylemler beni etkiledi. Ve kalabalıkta Kılıçdaroğlu’nu karşımda görünce sinirlerime hâkim olmayarak, sadece bir kez yumruk attım. Sonra kalabalık beni uzaklaştırdı” dedi.

Soylu ne demişti: Kemal Kılıçdaroğlu'nun cenazeye geleceğine dair herhangi bir bildirimi olmamıştır.

Ne oldu: CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, "Kılıçdaroğlu‘nun şehidimizin cenazesine katılacağı saat 10.03’te Nöbetçi Koruma Şube Müdürlüğüne bildirilmiştir. Bilgilendirme sonucu, Genel Başkanımız Çubuk Kaymakamı tarafından karşılanmıştır" açıklaması yaptı. CHP'nin verdiği bilgiye göre Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın koruması, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Koruma Müdürü Koray Aslan’ı arayarak ‘Geliyor musunuz?’ diye sordu. Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Sözcü'den Saygı Öztürk'e yaptığı açıklamada "Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile İstanbul'dan havaalanına gelen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın törene katılacağını Çubuk'a giriş sırasında öğrenmişti" ifadesini kullandı.

SALDIRGANIN ELİNİ ÖPTÜLER

Ankara'nın Çubuk ilçesi Akkuzulu Mahallesi'nde 21 Nisan Pazar günü şehit Piyade Sözleşmeli Er Yener Kırıkcı'nın cenaze törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saldırıya uğramıştı. Osman Sarıgün adli işlemlerin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP üyesi olan saldırgan Sarıgün'ün ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini açıklamıştı.

Osman Sarıgün serbest bırakıldıktan sonra AKP'li olduğu belirlenen bir saldırganın elini öperken görüntülerini paylaşmıştı. AKP'nin Etimesgut belediye başkan aday adayı Önder Gökçekaya, Sarıgün için 'Türkiye'nin kahramanı' ifadesini kullanmış daha sonru bu görüntüleri silmişti. AKP Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan da Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: "Hainler ile bir oldunuz, milletimizin kudsiyeti ile alay edercesine sofralarında kaşık salladınız. Şehit acısı ile verilen tepkiye, Genel merkezinizde terör destekçilerinin ziyaretleri ile karşılık verdiniz. Siz haininize sahip çıkarken, biz yiğitlerimizi size yedirmeyiz."

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler