HDP yöneticisinin boğazını neden kestiğini anlattı

HDP PM Üyesi Ahmet Karataş'ı Ankara İl Örgütünde dün, boğazından bıçaklayarak ağır yaralayan saldırgan Emrah Akman tutuklandı.

Yayınlanma: 05.11.2014 - 12:23
Abone Ol google-news

Ankakra Emniyet Müdürlüğü TEM şubedeki işlemleri tamamlanan zanlı adliyeye çıkarıldı. Nöbetçi savcı tarafından sorgulanan zanlı 7. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Emrah Akman hakim tarafından adam öldürmeye teşebbüsten tutuklandı. Adliyede yüzünü kapatan zanlı TEM polisleri tarafından Sincan Cezaevi'ne götürüldü. Zanlı gazetecilerin 'Neden yaptın?' sorusun yanıtsız bıraktı.

'Sokak eylemleri nedeniyle HDP'ye saldırdım'

Tutuklanan Emrah Akman, ifadesinde herhangi bir örgüt bağlantısı olmadığını iddia ederken, "Olayı sokak eylemlerine tepki olarak yaptım. Son dönemde meydana gelen sokak olayları, güvenlik görevlisi vatandaşların arkadan pusu kurularak şehit edilmesi gibi durumlar bende tepki oluşturdu. Bu olayların sona ermesi için yetkililerle konuşmak üzere HDP Genel Merkezi'ne gitmeye karar verdim. Yanıma da daha önceden taşıdığım bıçağı almıştım. HDP Genel Merkezi'nde yetkililer ile konuşup yapılan gösterilerin ve insanların öldürülmesinin yanlış olduğunu söylemek, bu işlerden vazgeçilmesini ifade etmekti. Bekleme salonunda beklemeye başladım. Sağı solu gözlemledim. Sonrasında da üzerimde taşıdığım bıçak ile mağdura saldırarak vücudunun muhtelif yerlerine birkaç kez vurdum. Sonrasında da oradan ayrıldım. Bu olayı münferiden tek başıma gerçekleştirdim. Bu konuda beni herhangi bir kimse azmettirmemiştir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler