Çorlu'da çocuklarını kaybeden ailelere inanılmaz sözler: Gençsiniz bir daha yaparsınız!

Aileler tek tek söz alıp ‘adalet arayışı’nı haykırırken anne ve babasını kaybeden İsmail Kartal, “Yetkililer çocuğunu kaybeden ailelere ‘daha gençsiniz çocuk yaparsınız’ dedi. Vicdanınız bu kadar mı?” diye konuştu.

Yayınlanma: 17.05.2019 - 11:54
Çorlu'da çocuklarını kaybeden ailelere inanılmaz sözler: Gençsiniz bir daha yaparsınız!
Abone Ol google-news

<video:1020875>

Aileler tek tek söz alıp ‘adalet arayışı’nı haykırırken anne ve babasını kaybeden İsmail Kartal, “Yetkililer çocuğunu kaybeden ailelere ‘daha gençsiniz çocuk yaparsınız’ dedi. Vicdanınız bu kadar mı?” diye konuştu.

Çorlu tren kazasında yakınlarını kaybeden aileler adalet arayışını sürdürüyor. Çorlu Tren Katliamı Aileleri, 8 Temmuz 2018’de Kapıkule’den İstanbul’a doğru hareket eden yolcu treninin Çorlu yakınlarından geçtiği sırada toprak menfezin kayması sonucu meydana gelen kazada 25 kişinin hayatını kaybettiği, 317 kişinin ise yaralandığı faciaya ilişkin Sirkeci Tren Garı’nda açıklama yaptı. Olayın kaza değil katliam olduğunu vurgulayan aileler, “Adalet rayların altında kalmasın” diyerek adalet arayışlarını dile getirdiler.

Ortak açıklama

Ailelerin ortak açıklamasını ailesini kaybeden İsmail Kartal okudu. Kartal, “10 ayın sonunda gözümüzün içine baka baka bize yalan söylediler, sürekli bizi oyaladılar. Ne soruşturdukları bir yetkili var ne de gerçek suçluları ortaya çıkarma dertleri var. Gerçek sorumlular bulunana kadar bu adaletsizliği teşhir edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Eylemde aileler tek tek söz alarak adalet taleplerini dile getirdi.

-  Kızı Bihter’i ve iki kız kardeşini kaybeden Zeliha Bilgin: “Kızım yaşasaydı 15 yaşına girecekti. Tek istediğim adalet rayların altında kalmasın.

-  Kazada anne ve babasını yitiren İsmail Kartal: “Yöneticinin, bürokratın, müdürün, Ulaştırma Bakanı’nın bu konuda suçu hiç mi yok? Yetkililer geldi çocuğunun kaybeden ailelere ne dedi biliyor musunuz, ‘daha gençsiniz çocuk yaparsınız’... Vicdanınız bu kadar mı?”

-  Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Öz: “Buralarda oğlumla gezerdik. Buralarda benim oğlumun ayak izleri varken ben bugün burada onun adına adalet arıyorum.”

-  Oğuz Arda Selin dedesi Mehmet Öz: “Olayın olduğu gece oradaydım. Çamurun üzerine mucur dökülerek yol yapılmaz. Benim bir tane torunum vardı o da toprağın altında. Adalet nerede adalet?”

-  Kızı Sena Köse’yi katliamda yitiren Aysun Köse: “Sadece sevdiklerim için mücadele edeceğim.”

-  Kazada eşi Melek Tuna’yı kaybeden Ekrem Tuna: “Adalet yerini bulana kadar buralardayım.”

- Oğlu Serhat Şahin’i yitiren Fatma Şahin: “Herkes vicdanını kalbine koysun.”

Duruşma 3 Temmuz’da

Davanın avukatlarından Gökmen Yeşil kazanın makinist ve memur hatası olamayacağını belirterek, “Bu hatta sorunlar var, denilerek raporlandığı halde önlem alınmadı. O gece arama kurtarma çalışması değil delilleri yok etme çalışması yapıldı. Hemen o gece bilirkişi gidiyor. Bir sürü hata buluyorlar ama sonucunda alt düzey 4 memura dava açtı. 3 Temmuz’da duruşma var. Ailelerin şikâyetçi olmasına rağmen bütün sorumlulara takipsizlik kararı verildi.” 

Eyleme, CHP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, sanatçı Melike Demirağ, İstanbul Tabip Odası Denetleme Kurulu üyesi Nazmi Algan, oyuncu Nur Sürer, Birleşik Taşımacılık Sendikası Genel Başkanı Hasan Bektaş ve gazeteci Nasuh Bektaş destek verdi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler