İmamoğlu’na destek için Antalya’dan İstanbul’a gelen Muhittin Böcek: İstanbul’u kazanacağız

Seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na 23 Haziran seçimlerinde destek olmak için İstanbul’a gelen ve saha çalışmaları yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “İmamoğlu’nun seçimlerde daha üstün bir başarı sağlaması için ona destek olacağız. Her şey çok güzel olacak. 23 Haziran’da yeniden İstanbulluların ve İmamoğlu’nun kazanacağını biliyoruz” dedi. Böcek, İstanbul seçiminin iptal edilmesini de eleştirerek, “Böyle bir iptal kararı demokrasi adına çok üzücü. Siyasi verilen kararlar bizi yıpratmaktan başka bir etki sağlamaz” diye konuştu.

Yayınlanma: 23.05.2019 - 21:35
Abone Ol google-news

İmamoğlu’nun kampanyasına destek vermek için İstanbul’da bulunan Muhittin Böcek, çalışmalarına ilişkin Cumhuriyet’e konuştu. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul seçimlerine ilişkin aldığı iptal kararının demokrasiyi zedelediğini belirten Böcek, “31 Mart seçimlerinde aynı zarfın içinde 4 pusula vardı. İlçe belediye başkanlığı seçimi, meclis üyeleri ve muhtarlıkta bir sorun görülmedi ama Ekrem İmamoğlu’nun belirli bir farkla İstanbul’u kazanması sorun oldu. Hukuki olarak bunlar çok tartışıldı ve elbette tartışılmaya da devam edecektir. Ekrem İmamoğlu’nun başarısını bizler çok iyi biliyoruz. Halka dönük çok güzel projeleri vardı. Böyle bir iptal kararı demokrasi adına çok üzücü. Siyasi verilen kararlar bizi yıpratmaktan başka bir etki sağlamaz” dedi. İmamoğlu’nun önceki gün gerçekleştirdiği Kampanya Koordinasyon Toplantısı’nın ardından Kağıthane’de Antalyalı hemşerileri, ilçe muhtarları, meslek örgütleri ile bir araya gelen Böcek, “Biz İmamoğlu’nun seçimlerde daha üstün bir başarı sağlaması için destek olacağız. Hemşerilerimizle buluştuk. Onlara yaşananları anlattık. İmamoğlu için destek istedik. Onlarda İmamoğlu’nun İstanbul için umut olduğunu biliyor. Her şey çok güzel olacak. 23 Haziran’da yeniden İstanbulluların ve İmamoğlu’nun kazanacağını biliyoruz” diye konuştu.

‘Çiçeklerle donattık’

İptal kararının AKP’li seçmeni de rahatsız ettiğini kaydeden Muhittin Böcek, 23 Haziran seçimlerinde İmamoğlu’nun mağduriyetinin bu kesimlerce de göz önüne alınacağını söyledi. Yaklaşık 2 aylık görev süresini de değerlendiren Böcek, “25 yıldır siyasi bir şekilde hareket etmeden herkesin belediye başkanı oldum. Bundan sonra da öyle olacak. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun kurduğu Cumhuriyetimiz bizim ince çizgilerimizden. Belediyemize T.C. ibaresini koydurmadım. Açık açık ‘Türkiye Cumhuriyeti’ yazdırdım. Ayrıca göreve başladığımızdan beri Gazipaşa’dan Kaş’a kadar tüm sorunları ele aldık. A’dan Z’ye çalışmalar yaptık. Bir yandan altyapı sorunlarımızı çözümlüyoruz, bir yandan da içme suyumuzla ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Ayrıca Antalyamızda turizm sezonu açıldı. Bununla ilgili Büyükşehir Belediyesi olarak her yeri süsledik. Çiçeklerle donattık” ifadelerini kullandı. Altın Portakal Film Festivali’ni özüne döndüreceğine dair verdiği sözü yerine getirdiğini anlatan Muhittin Böcek “Altın Portakal festivalimiz bizim için ve ülkemiz için son derece önemli bir değerdi. Önceki yönetim Antalya’da Altın Portakal’ın adını değiştirmişti. Biz Altın Portakal’ı özüne döndüreceğimizi söylemiştik ve 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali’ni geri döndürdük. Alt katmanında ulusal ve uluslararası diye ayırdık” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler