9. Türkan Saylan Sanat ve Bilim Ödülleri sahiplerini buldu

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) tarafından 2010 yılından bu yana her yıl, Prof. Dr. Türkan Saylan’ın ölüm yıldönümünde, adını ve anlayışını yaşatmak için verilen “Türkan Saylan Sanat ve Bilim Ödülleri” önceki akşam düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Yayınlanma: 26.05.2019 - 22:13
Abone Ol google-news

Levent’teki İş Sanat’ta düzenlenen törenin açılışında konuşan ÇYDD Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, Saylan’ın insanı insan yapan üstün değerler için emek verdiğini belirterek “Yaşamı boyunca mutluluk verdiği ve yaşamlarına yeni kapılar açtığı, kardelenler, yıldız kızlarımız, gençlerimiz ve dokunduğu bütün insanlar üzerinde unutulmaz izler bırakan bir bilim kadınını toplum olarak, ÇYDD olarak hiç unutmadık. Kız çocuklarının kaderlerini değiştirmek, eğitimli bir Türkiye toplumu yaratmak için 19 yıl uğraş verdi. Onun, ‘sorunun değil çözümün bir parçası olmalısınız’ sözü ÇYDD’nin yol göstericisi oldu. Devrimlerin, laikliğin demokrasinin kadın haklarının yılmaz bir savunucusu olmuştur. Kaderlerini değiştirdiği gençler ona, sevginin en büyüğünü gösteriyorlar. Işığını söndürmeyecekler” dedi. 

Etkinlik, Nebil Özgentürk’ün hazırladığı “Adı Türkan” adlı belgesel gösterimi, yazar Ayşe Kulin’in Türkan Saylan’ı anlatması ve SİRENE Kadınlar Korosu’nun konseri ile sona erdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler