Eren Erdem’e ‘MİT’ iddianamesi

CHP eski Milletvekili Eren Erdem hakkında sosyal medya hesabından yaptığı “MİT” paylaşımları nedeniyle iddianame hazırlandı.

Yayınlanma: 27.05.2019 - 21:55
Abone Ol google-news

 İddianamede Erdem’in “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama” suçundan iki yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması talep edildi. Erdem’in avukatı Onur Cingil, “Burada ceza alacağı bir nokta yok. Seçim öncesi Eren Erdem üzerinden algı yaratmak istiyorlar” diye konuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından CHP eski Milletvekili Erdem hakkında hazırlanan iddianamede delil olarak ‘suça konu paylaşımın yer aldığı araştırma raporu, nüfus ve sabıka kaydı ile tüm dosya kapsamı’ gösterildi.

İfadesi alınan Erdem, tweetlerin kendisine ait olduğunu kabul ederek, “Ben milletvekili ve gazeteciyim. Herkesin bildiği duyumları paylaştım. Eleştiri, uyarı ve tespit niteliğini taşıyor. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi. Erdem’in Avukatı Onur Cingil ise, “Tweetteki ifadeler bir hakaret, aşağılama niteliğinde değil, bir milletvekili olarak tespit ve iddialarıdır” diye konuştu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler