İlahiyatçı yazar Cemil Kılıç: Hedef haline geldim

Akit gazetesinin hedef göstermesinin ardından Rami Atatürk Anadolu Lisesi’ndeki görevinden uzaklaştırılan ilahiyatçı-yazar Cemil Kılıç, göreve iade edildiğini ancak uzak bir ilin ilçesine atandığını söyledi. Kılıç, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın bana sahip çıkması ve beni hedef gösteren Akit’e, tarikat ve cemaatlere yönelik suç duyurusunda bulunması gerekir” dedi.

Yayınlanma: 28.05.2019 - 22:42
Abone Ol google-news

Kılıç, Twitter hesabında, “Hakkımdaki soruşturmalar sürüyor. Nihai karar verilmiş değil. Buna karşın bugün göreve iade edildim ve uzak bir ilin ilçesine atandım. MEB, soruşturma dosyasını savcılığa taşıdı ve dava açılmasını talep etti” diye yazdı.

Attığı tweet üzerine görüştüğümüz Cemil Kılıç, soruşturma sonucunda ihraç kararı çıkma olasılığının da bulunduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:
“Verdiğim demeçler ve sosyal medyada yazdıklarım nedeniyle suçlanıyorum. Yazdıklarımı ‘devlet organlarını aşağılamak’ diye nitelendiriyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın milli bayramlarda, 10 Kasım’da neden hutbe okutmadığını sordum, Atatürk düşmanı Kadir Mısıroğlu ile görüşmenin kabul edilemez olduğunu söyledim.

Bunlar tamamen Akit gazetesinin beni hedef göstermesiyle başladı. Devletin içindeki paralel yapıların hedefi haline geldim. FETÖ gitti yerine başka dinci yapılar devlete hâkim oldu belki. Atatürk’ün kurduğu laik devletin, cumhuriyetin tarafındayım, devlete sahip çıkıyorum. Mücadelem devlet organlarını ele geçiren tarikat ve cemaatlere karşıdır. Bu soruşturmalarda umarım isabetli bir karar verilir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler