Yeni askerlik düzenlemesi bayram sonrasına kaldı

Yeni askerlik düzenlemesi teklifiyle ilgili yeni bir duyuru geldi. Gelen bilgilere göre; teklif Meclis'te bayram sonrası görüşülecek.

Yayınlanma: 29.05.2019 - 10:22
Abone Ol google-news

AKP’nin askerlik süresini 6 aya düşüren, bedelli askerliği kalıcı hale getiren ve yasalaşması durumunda halen askerde olanlardan 6 ayını tamamlayanlara terhis yolunu açan yasa önerisinin bayram tatilinden sonraya kaldı.

Meclis, 1-9 Haziran'da ara vereceği için 65 maddeden oluşan kapsamlı bir teklif olan düzenlenmenin görüşmeleri bayram tatili sonrası yapılacak.

AKP, kendi içinde bir değerlendirme yaparak öneriyle ilgili takvimi netleştirecek. AKP’nin bayramdan önce TBMM’den geçmesi için jet hızıyla gece yarısı komisyondan geçirdiği ve bu hafta Genel Kurul’da görüşüleceği açıklanan askerlik yasa önerisinde belirsizlik oluştu. Parti içinde askerliğin 6 aya düşürülecek olması nedeniyle askerlikte 6 ayını tamamlayan 130 bine yakın er ve erbaşın terhis olmasının, TSK’nin planlamalarında sıkıntı yaratabileceği yönünde görüş ayrılıkları dile getirildi.

AKP grup yöneticileri, dün muhalefet partilerinin grup başkanvekilleriyle bir toplantı yaptı. Muhalefet parti temsilcileri, yasa önerisinde Cumhurbaşkanı’na askerlikten muafiyet konusunda tanınan özel yetki düzenlemesine karşı olduklarını belirtti. CHP temsilcileri, askerlerin terhis olması konusuna bir itirazlarının olmadığını, İYİ Parti ve MHP temsilcileri ise bunun bir güvenlik zaafı oluşturabileceği yönünde endişelerini dile getirdi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler