Çorum'da facia: Tek dayanağım vardı o da gitti...

Çorum’un Bayat ilçesine bağlı Çukuröz köyünde çıkan yangında, aralarında köy konağının da bulunduğu 29 ev tamamen yandı.

Yayınlanma: 15.11.2014 - 08:23
Abone Ol google-news

Çorum'da İlçe merkezine yaklaşık 50 kilometre mesafede bulunan 130 haneli Çukuröz köyünde, Mustafa Özgen’e ait evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, bitişikteki diğer evlere de sıçradı. İlk müdahaleyi köylülerin yaptığı yangına, ihbar üzerine Bayat ve İskilip Belediyesine ait itfaiye ekipleri de müdahale etti. Ekiplerin yetersiz kalması üzerine Çankırı, Amasya, Kastamonu ve Ankara’dan da itfaiye ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüklerinden arazözler ve iş makineleri istendi.

Evleri yanan köylüler gözyaşlarını tutamadı- VİDEO

Uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alınan yangında, aralarında köy konağının da bulunduğu 29 ev tamamen yandı.

Can kaybı yok

Soğutma çalışmaları devam ederken, Vali Yardımcısı Hamdi Bolat köyde incelemelerde bulundu.

Bolat, yangınla ilgili yaptığı açıklamada, 120 haneli Çukuröz köyünde imam lojmanında çıkan yangının kısa sürede büyüyerek çevresindeki evlere sıçradığını söyledi. Aralarında köy konağının da bulunduğu 29 evin tamamen yandığını ifade eden Bolat, tek tesellinin can kaybı ve yaralanma yaşanmaması olduğunu dile getirdi. 

Kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmalarının devam ettiğini, yangında mağdur vatandaşlar için Türk Kızılayı Derneği'nin bölgeye çadır sevk ettiğini vurgulayan Bolat, "Biz de çadır kurmak için yer tespit çalışmaları başlattık. Acı bir olaydır, yaralar sarılacaktır, devlet tüm imkanlarını seferber edecektir" dedi.

Yangının çıkış kaynağıyla ilgili raporun kendisine ulaşmadığını ifade eden Bolat, "Yangının kaynağıyla ilgili tam rapor çıkmadığı için net birşey söyleyemeyiz, teknik bir konu. Görünüşte hayvan telefi yok ama bazı arkadaşlarımız enkaz altında olabileceğini tahmin ediyor. Evlerin bir çoğunun altı hem odun deposu hem de ahır olarak kullanılıyor. Çoğu hayvanların bulundukları yerden dışarı çıkartıldıkları ifade edildi. Şuan herhangi bir hayvan telefine de rastlamadık" diye konuştu.

 

"TEK DAYANAĞIM VARDI O DA GİTTİ..."

Yangında evlerini kaybedenler, günün ağarmasıyla enkazların başına toplandı. Gözyaşları içerisinde kullanılamaz hale gelen evlerinin enkazını izleyen vatandaşların, üzüntülü oldukları gözlendi. Bazı vatandaşlar evlerinin enkazı arasında kalan herhangi bir eşyasının bulunup bulunmadığını kontrol etti. Vatandaşlardan Mustafa Ceylan'ın, yanan evinin alt katındaki depo bölümünde bulunan ve çoğunluğu yanan hububatın arta kalanını topladığı görüldü.

Cemal Bircan ise köyde 1977 yılında da yangın çıktığını ve orada da evini kaybettiğini belirterek, "O zaman da evimi kaybetmiştim, bu yangında da evimi kaybettim. Tek dayanağım vardı, o da gitti" dedi.

Döne Can da yangını duyunca Ankara'dan geldiğini ifade ederek, "Hacdan döndükten sonra Ankara'daki oğlumu ziyaret etmiştim. Kısa bir süre sonra köye dönecektim. Olayı duyunca oğlumla birlikte hemen köye geldik. 60 yıldır yaşadığım evim gitti, yanmış, kül olmuş" diye konuştu.

Türk Kızılayı'nın gönderdiği çadırların da Çukuröz Köyü İlk ve Ortaokulu'nun yanında bulunan alana kurulması kararlaştırıldı. Bunun için Bayat Belediyesi ekiplerince çadırların kurulacağı alanda zemin düzenleme çalışması başlatıldı.

Öte yandan Bayat Kaymakamlığı ve belediye tarafından mağdur vatandaşlara Çukuröz Köyü İlk ve Ortaokulu'nda sıcak çorba ikram edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler