Veteriner hekimlerden müfredata ek önerisi

Türk Veteriner Hekimler Birliği (TVHB) Başkanı Ali Eroğlu, “İlkokuldan itibaren müfredata ‘hayvan sevgisi’ dersi koyulsun. Çocuklar ilkokul birden itibaren hayvan sevgisi ile büyüsün” dedi.

Yayınlanma: 29.05.2019 - 20:47
Abone Ol google-news

TBMM Hayvan Hakları Komisyonu’nda önerilerini sunan Eroğlu, “Birliğimize bütçe verin, tedaviye muhtaç tüm sokak hayvanlarını tedavi edelim. Bu kabul edilirse sokakta sağlıksız, tecavüze, işkenceye uğramış, travmalı hayvan kalmayacak” diye konuştu. TVHB Başkanı Eroğlu, birlik üyeleri ve basın mensuplarına verdiği iftar yemeğinde bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. Eroğlu, Hayvan Hakları Komisyonu’nda kendilerinin getirdiği önerilere ilişkin bilgi verdi.

‘Çip olursa kimse sokağa salamaz’

Önceliği “aşılama, kimliklendirme, kısırlaştırma” diye sıralayan Eroğlu, “Mikroçip uygulamasının mutlaka sahipli-sahipsiz her hayvanda olması gerekiyor. Çünkü çoğu zaman sahipli hayvanı da sokağa salıyorlar. Eğer mikroçip uygulaması olursa bu kontrolsüzlüğün önüne geçilmiş olur. Sokak hayvanlarının sayısının artması bu şekilde de gerçekleşiyor. Eğer çip olursa, hayvanın kime ait olduğu bulunur ve dolayısıyla rastgele sokağa kimse hayvan salamaz” dedi.

Hayvan polisi

Sağlık kontrolleri için rehabilitasyon merkezleri, hayvan refahı polisi, hayvan haklarını koruma müfettişleri birimlerinin kurulması gerektiğini dile getiren Eroğlu, “Hayvanseverler, vatanseverler, üniversiteler, Tarım Orman Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediyeler ve STK olarak TVHB gibi konunun tüm paydaşları bir araya gelecek, yasada bazı şeylerin adını koyacak” dedi.

‘Haldeki sebzeler mama olabilir’

TBMM Hayvan Haklarının Araştırılması Komisyonu’nda sunum yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Paşa Enver Baysa barınaklardaki hayvanların beslenmeleri için “Hallerdeki sebze ve meyvelerin toplanarak bir işlemden geçirilip posaları mamaya dönüştürülebilir. Buna ilaveten mezbahalardaki atıklar da mama olarak değerlendirilebilir” önerisinde bulundu. Baysa, hayvan mezarlıklarının kurulması için yasal mevzuatın oluşturulması önerisinde de bulundu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler